Megvédte címét a Fehérvár

2009. május. 13., 20:23   |    

Megvédte címét a Fehérvár

A második alkalommal kiírt Ligakupa fináléját szerdán rendezték meg Siófokon. A döntőbe az NB II Nyugati csoportjában a bajnoki címért harcoló, a Ligakupában először induló PMFC, valamint a címvédő, azaz a Fehérvár FC jutott be. A találkozót a székesfehérváriak nyerték meg 3-1-re (a Pécs még 0-0-ás állásnál emberhátrányba került), így elmondhatják magukról, hogy rajtuk kívül még egyetlen csapat sem kapta meg a Ligakupa-győztesnek járó trófeát.

Méltó ellenfél volt a Pécs

PMFC - Fehérvár FC 1-3 (0-2)
Vezette: Bede Ferenc (Vígh Tibor, Kovács Zoltán)
PMFC: Hegedűs - Kovács G., Szabados, Lantos, Présinger - Berdó (Racskó a 15. percben), Szalai, Wittrédi - Schrancz Nagy O. a 71. percben) - Horváth Zs. (Koplárovics a szünetben), Lovrencsics (Fónai a 89. percben). Vezetőedző: Botos Antal
Fehérvár: Sebők - Lázár (Mohl a szünetben), Horváth G., Radovic, Andic - Nagy D., Farkas B., Elek (Romero a 71. percben), Szakály D. (Dvéri a 82. percben) - Alves (Alison a 61. percben), Vujovic (Sitku a szünetben). Vezetőedző: Varga István
Gólszerző: Vujovic (11-esből) a 12., Vujovic a 25., Alison a 70. illetve Wittrédi az 58. percben
Kiállítva: Lantos a 11. percben

Az élénkebben kezdő Pécs a 11. percben emberhátrányba került: Lantos Levente buktatta a 16-oson belül Andre Alvest, amiért a védő piros lapot, a Fehérvár pedig 11-es kapott. A büntetőt Goran Vujovic végezte el, s a jobb felső sarokba helyezett (0-1). A 25. percben Vujovic megszerezte második gólját is, PMFC - Fehérvár 1-3Elek Ákos balról lőtte középre a labdát, amire a támadó lecsapott, és hat méterről a hálóba belsőzött (0-2). A kétgólos előny tudatában kissé visszavettek a piros-kékek, fölénybe került a Pécs, de ez csak szögletek kiharcolására volt elég, az eredmény a szünetig nem változott. Az 58. percben aztán sikerült szépíteniük a baranyaiaknak, Wittrédi Dávid 22 méterről, szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba (1-2). A 70. percben ismét kétgólossá vált az élvonalbeli gárda előnye, Nagy Dániel jobb oldali beadása után Alison Silva 10 méterről helyezett a kapu jobb oldalába (1-3). Az eredmény ezután már nem változott, a Fehérvár másodszor is megszerezte a Ligakupa-győzelemért járó trófeát.

Az ezüstrémeseknek Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke, a kupagyőztesnek pedig Nemes Ferenc, a szövetség gazdasági alelnöke adta át a díjakat. A Fehérvár a kupagyőzelemért 20 000 000 forintban részesült, a Pécs az ezüstéremért 10 000 000 forintot kapott - ám a baranyaiak jutalma kiegészült 2 000 000 forinttal, ami a legtovább jutott NB II-es együttesként illeti őket.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS