Női NB I: harmadik meccsét is megnyerte az újonc Hegyvidék

2012. szeptember. 09., 16:14   |    

Női NB I: harmadik meccsét is megnyerte az újonc Hegyvidék

Az ötből csak négy mérkőzést rendeztek meg a női labdarúgó NB I 4. fordulójában.

A nyíregyházi csapat autóbusza Berettyóújfalunál meghibásodott, a Szpari nem tudott elutazni Szegedre. A további négy mérkőzés egyforma abban, hogy minden pályán a vendégek győztek – a pályaválasztóknak egyetlen pont sem jutott.

Ezúttal is sok gól esett, a 360 perc után is 'hibátlan', még gólt sem kapott Viktória serdülőmérkőzéseket idéző eredménnyel, 14-0-ra győzte le Csepelen a BNLC-t. Aligha az egyetlen magyarázat a tetemes különbségre, hogy Csiszár Henrietta, a hazai csapat legjobbja, ezúttal sérülés miatt hiányzott. A szombathelyiek közül Megyeri Boglárka és Nagy Dóra is 3-3 gólt szerzett.

Az eddigi egyetlen pontját éppen a BNLC ellen szerző Páter-Fitt Well Nagypáli az Astra-Bíró Kert FC-t fogadta – immár nem Zalaegerszegen, hanem eredetileg jelölt otthonában, Vasboldogasszonyban. A régi-új helyszínen a fővárosi csapat bizonyult 'boldogabbnak', Dombó János tanítványai simán, 5-1-re nyertek. A meccs góljait Szabó Boglárka (2), Megyes Ágnes, Fogl Katalin, Benkő Mónika, illetve Gáspár Krisztina szerezték. Nehéz szériában vannak a tavasszal még az élvonal felsőházában szerepelt zalaiak, mert az Astra után a listavezető Viktória, majd a bajnok MTK következik számukra.

A tízcsapatos élvonalban nem csak a Viktória hibátlan, nem veszített még pontot az első fordulóban egymás elleni meccsét elhalasztó MTK Hungária, valamint az újonc Hegyvidék SE sem. A bajnok ezúttal Újpesten vizitált, és a papírformának megfelelően, 5-0-ra győzött. Méry Rita szerezte az első két gólt, majd Pádár Anita lőtte meg a maga kettőjét, ráadásként pedig Vágó Fanny is betalált.  Pádár Anita, a Feminából tavaly télen távozott, 'örökös' magyar gólkirálynő eredményessége elképesztő: három mérkőzés után 10 gólnál jár, ez jobb, mint hármas mérkőzésenkénti átlag!

Az idény eddigi meglepetésének számító Hegyvidék Rákospalotára, a Feminához látogatott. Mindkét csapat hat ponttal állt a tabellán, így a Nagypáli, majd a Nyíregyháza legyőzésével rajtoló újoncra 'mestervizsga' várt: olyan ellenféllel került szembe, amely – például 5-1-re legyőzve a BNLC-t – már ebben az idényben is letette a névjegyét. Az első húsz percben egyetlen csapat volt a pályán, a Femina. A Hegyvidék nagyon gyengén, csapkodóan, pontosabban csapnivalóan futballozott, a játék képének tökéletes megfelelt, hogy Pálinkás Réka találatával a pirosak jutottak előnyhöz. A félidő közepén azonban feltámadt a Hegyvidék, és Staar Gabriella két góljával, még a szünet előtt fordított. A hazai csapat a második félidő közepétől emberelőnyben is játszhatott, ennek ellenére a Hegyvidék támadója, Dénes Dorka (képünkön Szeitl Szilviával harcban) rúgott két újabb gólt. Az újonc – különösen helyzetei, no meg helyzetkihasználása alapján – ilyen különbséggel is megérdemelten győzött. A fiatal edzőnő, Korcsogh Orsolya csapata (szinte bizonyosan annak is köszönhetően, hogy az MTK BL-kötelezettsége miatt később játssza le a bajnok elleni, idegenbeli mérkőzését) repülőrajtot vett. 'Emberemlékezet' óta nem volt arra példa, hogy a női élvonal újonca megnyerje első három mérkőzését. A budaiak jó szereplésének értékét növeli, hogy a bajnoki rajton tíz újoncot dobtak mélyvízbe, vadonatúj csapattal szerepelnek a legjobbak között.

Női NB I, 4. forduló:

Szegedi AK-Boszorkányok – Nyíregyháza Spartacus elmaradt
Páter-Fit Well Nagypáli – Astra-Bíró-Kert FC 1-5
UTE – MTK Hungária 0-5
BNLC-Csepel – Viktória-Trend Optika FC 0-14
1. FC Femina – Hegyvidék SE 1-4


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS