Az utolsó pillanatban mentett pontot az Astra Szombathelyen

2012. október. 01., 11:03   |    

Az utolsó pillanatban mentett pontot az Astra Szombathelyen

Egyetlen hibátlan csapat van már csak a női labdarúgó NB I-ben, a bajnok MTK Hungária.

A hazai hölgyfutball elitjéből kiemelkednek a legutóbbi bajnokság dobogósai, az MTK Hungária, a Viktória Trend Optika FC és az Astra-Bíró-Kert FC. A 7. fordulóig kellett várnunk, hogy a trió bármely két tagja találkozzon – vasárnap az Astra látogatott Szombathelyre. A papírforma hazai győzelmet ígért, és ezt igazolták az első hatvan percben látottak is. A Viktória a 10. percben a Megyeri Boglárka passzát 12 méterről a jobb sarokba lövő Sipos Lilla találatával szerzett előnyt, majd a hazai csapat kevéssel a fordulás után, „ugyanebben a felállásban” megduplázta előnyét. A különbség annyi volt, hogy Megyeri passzát Sipos ezúttal Oláh Erika kapujának közepébe vágta.

Meglepetésre azonban, a Viktória a masszívnak tűnő előny birtokában elkényelmesedett, ráült az eredményre, az Astra viszont nem adta fel, harcolt a pontszerzésért. A Király Sportcentrum nézői hasonló dramaturgiát láttak, mint június elején. Akkor, az első félóra végén 3-0-ra vezetett a Viktória, de az Astra 5-3-ra fordított. Dombó János csapata ezúttal „csak” döntetlenre mentette a meccset, de ez sem kis bravúr. A 75. percben Szabó Boglárka 25 méteres lövése Tálosi Szabina lábán megpattant, onnan előbb a keresztlécre, majd Papp Eszter kapujába vágódott. Az Astra az utolsó pillanatig küzdött és ennek újabb gól lett a jutalma. A 92. percben Godvár Katalin jobb oldali szabadrúgását a védők gyűrűjéből kilépő Fogl Katalin stukkolta a hálóba.

Az MTK Hungária a hétközi BL-meccs után az 1. FC Feminát fogadva rázódott vissza a hétköznapokba. Turtóczki Sándor a csütörtökön látott csapatból kihagyta Szőcs Rékát, Demetert és Pádárt, de így sem lehetett kétséges, hogy a bajnok a meccs esélyese. Így is indult a mérkőzés, Zágor Bernadett korai gólja előnyhöz juttatta a hazaiakat. A Femina azonban meghúzkodta az oroszlán bajuszát, Derzsi találatával és Pálinkás Réka Méryn megpattanó lövésével fordított. Három perc kellett az MTK-nak, pontosabban Smuczernek az egyenlítésre, majd a szünetben beállt Pádár Anita – és ez mindent eldöntött. Azt nem állítjuk, hogy a gólkirálynő egyedül gyűrte le a Feminát, de a számok makacsak: 6-2-re győzött az MTK Hungária, és Zágor újabb gólja után Pádár vágott egy mesterhármast.

Továbbra is várakozáson felül szerepel az újonc Hegyvidék! Korcsogh Orsolya csapata az Újpestet fogadta és jó iramú, izgalmas mérkőzésen nyert 2-1-re. Rudán Andrea révén az első negyedóra végéhez érve a lilák szereztek előnyt, de a Hegyvidék Dénes Dorka révén egyenlített, majd Staar Gabriella férfiakat megszégyenítően pontos szabadrúgásával fordított. Az ötödik győzelmét arató újonc két csatára tartja 1/1-es gólátlagát, ami „kiscsapat” támadóitól igazán elismerésre méltó teljesítmény.

A sorsolás úgy hozta, hogy a tabella alján tanyázó négyes egymás ellen játszott: a BNLC-Csepel Szegeden, a Páter-Fit Well Nagypáli pedig Nyíregyházán vendégeskedett.

Szegeden a helyi Boszorkányok Vachter Zsófia öngóljával jutottak előnyhöz, de ezt Csiszár Henrietta még a szünet előtt kiegyenlítette. A fordulás után azonban a hazaiak gólokra tudták váltani fölényüket, és Lipták, valamint Lévai találatával magabiztos győzelmet arattak. Paprikás hangulatban ért véget a meccs, mindkét csapat létszáma megfogyatkozott, előbb Kardos Bernadett, majd kevéssel a hármas sípszó előtt Vachter kapott piros lapot.

Nyíregyházán a korábbi hat fordulóban egyetlen pontot szerző Páter-Fit Well Nagypáli mutatta meg, hogy jobb, mint sereghajtó ellenfele. A szünetben már 4-1-re vezetett Péter Zoltán csapata, és a Szpari hiába szerzett annyi gólt, mint korábbi öt meccsén összesen (Urai 2, Harsányi), a Nagypáli végül Gáspár, Vörös, Végh (2) és Kerkai góljainak köszönhetően 5-3-a nyert.

Női labdarúgó NB I, 7. forduló:

Szegedi AK Boszorkányok – BNLC-Csepel 3-1
Nyíregyháza Spartacus – Páter Fit-Well Nagypáli 3-5
Hegyvidék SE – Újpesti TE 2-1
Viktória Trend Optika FC – Astra-Bíró-Kert FC 2-2
MTK Hungária FC – 1. FC Femina 6-2

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS