Kétszer egyenlített Kispesten az Újpest

2012. október. 27., 20:53   |    

Kétszer egyenlített Kispesten az Újpest

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján három döntetlen mellett a DVTK kikapott hazai pályán a Kaposvártól.

Budapest Honvéd - Újpest FC 2-2 (1-1)
Vezette:
Fábián Mihály (Albert István, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Délczeg (11-esből) a 8., Abass a 65., ill. Kabát a 44., Zarisz a 73. percben

A 8. percben, a meccs első szöglete után megszerezte a vezetést a Honvéd, Stanisavljevic szabálytalankodott a 16-oson belül Ignjatoviccsal szemben, a megítélt büntetőt Délczeg Gergely váltotta gólra (1-0). A gól okozta sokkot csak a játékrész második felében dolgozta fel az Újpest, igaz, nagyobb helyzetei a hazaiaknak voltak. A 44. percben mégis sikerült egyenlítenie a vendég együttesnek, Kabát Péter 25 méterről, szabadrúgásból csavart a bal felső sarokba (1-1). A második félidőt jobban kezdte a Honvéd, de gólt csak 20 perc elteltével tudott lőni, a 65. percben Marshal Johnson indította Abbast a jobb oldalon, ő észrevette, hogy Balajcza Szabolcs kint áll a kapujából és éles szögből a kapus mellett a hálóba lőtt (2-1). A 73. percben másodszor is egyenlítettek a vendégek, Kabát szabadrúgása után a másfél perccel korábban csereként beállt Jadin Zaris 6 méterről a bal sarokba fejelt (2-2). A 83. percben Diarrát kiállította a játékvezető, de az Újpest a hajrában nem tudta kihasználni az emberelőnyt, maradt a döntetlen. 

DVTK - Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Vezette:
Berger József (Bozó Zoltán, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Horváth a 86. percben

A Diósgyőr ezúttal adós maradt a hazai pályán tőle megszokott jó játékkal, a Kaposvár a 90 perc alatt jóval aktívabb volt, több helyzetet dolgozott ki, és a hajrában megérdemelten szerezte meg a győzelmet jelentő gólt. A 86. percben Balázs robogott el a bal oldalon, beadására Horváth Tamás érkezett, és 8 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0-1). Győzelmével a Rákóczi egy pontra megközelítette a hatodik helyen álló hazaiakat.

Szombathelyi Haladás - PMFC-Matias 1-1 (0-0)
Vezette:
Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)
Gólszerző: Kenesei (11-esből) a 83., ill. Causic a 74. percben

Az első félidő legnagyobb helyzetét a Haladás hagyta ki, Nagy Dániel lövése után Dibusz Dénes lábbal védett. A félidő utolsó perceiben Eke Uzoma a pécsieket juttathatta volna előnyhöz, ám ő is hibázott. A második félidőt is kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte, de a 74. percben vezetést szereztek a vendégek, Bodnár László bal oldali szögletét követően az előrehúzódó Andrej Causic érkezett jól és 3 méterről a léc alá helyezett (0-1). A 83. percben egyenlített a Haladás, az Ugrai Roland ellen elkövetett szabálytalanság után Kenesei Krisztián értékesítette a megítélt büntetőt (1-1).

MVM Paks - MTK Budapest 0-0
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Farkas Balázs, Aradi József)

A paksiak az első félidőben többször is vezetést szerezhettek volna, de a helyzetek kihasználásával ezúttal hadilábon álltak. Az MTK nem tudott lehetőségeket kialakítani a szünetig, és a második félidőt is a Paks kezdte jobban, de hatalmas mezőnyfölényét nem sikerült gólra váltania. A meccs hajrájához közeledve a kék-fehérek is kidolgoztak pár ígéretes akciót, de ennél többre nem futotta erejükből, így gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS