Sisa Tibor volt csapata ellen javíthat a DVTK hazai mérlegén

2012. október. 27., 10:14   |    

Sisa Tibor volt csapata ellen javíthat a DVTK hazai mérlegén

A tizenkettedik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Szombaton négy mérkőzés szerepel a programban.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Október 27., 14.00)

A két, nagy hagyományokkal rendelkező budapesti csapat közül a kispestiek kezdték jobban idényt, de az utóbbi hetekben a lila-fehérek gyűjtöttek több pontot. Így már csak három pont választja el egymástól a két gárdát – de továbbra is az ezúttal hazai pályán szereplő Honvéd áll jobban. Marco Rossi együttese ugyanakkor a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt elveszített. Óriási a kontraszt az első öt forduló (13 pont) és a következő hat (3 pont) teljesítménye között. Hazai pályán a kispestiek mérlege öt mérkőzés, két győzelem, két vereség, s egy döntetlen. Kemenes Szabolcs a Videoton elleni kiállítása óta gyengélkedik a csapat, s noha azóta már az első számú kapus visszatért négy mérkőzésre rótt büntetéséből, a Fradi ellenit leszámítva minden bajnoki mérkőzésén gólt kapott. Igaz, egy kivételével minden találkozóján lőtt is. Az Újpest ugyan balszerencsés vereséget szenvedett legutóbb Győrben, de előtte öt mérkőzésen veretlen maradt. A lila-fehérek, hogy hozzunk egy a Honvédéhoz hasonló statisztikát, az első öt fordulóban négy, a következő hatban kilenc pontot szereztek. A legutóbbi hat (!) alkalomra igaz: ha az Újpest gólt szerzett a bajnoki meccsen, Kabát Péter a kapuba talált. 2006 eleje óta a Honvéd mindössze egyszer nyert bajnokit a lila-fehérek ellen pályaválasztóként: a legutóbbi, a Bozsik Stadionban rendezett találkozón, 2011 novemberében.

DIÓSGYŐRI VTK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Október 27., 16.00)

Micsoda különbség van a Diósgyőr hazai és idegenbeli mérlege között! A csapat pályaválasztóként 15, vendégként két pontot szerzett eddig. Ezúttal hazai mérkőzés következik, tehát esélyes Sisa Tibor együttese. Ráadásul az edző előző idénybeli alakulata ellen készíti fel az övéit, aligha lehet gondja azzal, hogy „ismeretlen” az ellenfél. 2011 szeptemberében játszott Sisával a Kaposvár a diósgyőri pályán, s akkor a hazaiak nyertek 2-1-re. A listavezető Győri ETO elleni találkozót leszámítva a DVTK eddig minden hazai bajnokiján szerzett gólt az idényben. A Kaposvár idegenben hat mérkőzéséből négy pontot szerzett, egy győzelemmel és egy döntetlennel. A legutóbbi három vendégként játszott meccséből csak egyet veszített el, de azon három gólt szerzett Kispesten. A Rákóczi 2009-ben nyert legutóbb bajnokit Diósgyőrben.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PMFC-MATIAS
(Október 27., 16.00)

Mindössze egy pont választja el egymástól a táblázaton a két csapatot, a délután vendég Pécs áll jobban. A Haladás a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet, az MTK ellenit tudta megnyerni a bajnokságban. A zöld-fehérek soraiból ezúttal hiányozni fog az előző mérkőzésen kiállított Halmosi Péter és Simon Ádám. A Haladás egyik csatára, Andorka Péter két időszakban is játszott a Pécsben. A vendégek idegenben legutóbb megverték a Bp. Honvédot, előtte pedig a Pápát, idegenbeli mérlegük sokkal jobb, mint a hazai. Supka Attila együttese hazai pályán két, vendégként 11 pontot (!) gyűjtött eddig. A Haladás legutóbb 2008-ban győzött a Rohonci úton a Pécs ellen, a legutóbbi bajnoki és Ligakupa-mérkőzést is a piros-feketék nyerték.

MVM PAKS–MTK BUDAPEST
(Október 27., 18.30)

Tomiszlav Sziviccsel az első két bajnokiját megnyerte a Paks, de azóta, immár négy mérkőzés óta nyeretlen. A legutóbbi három találkozója kivétel nélkül döntetlenre végződött. A legutóbbi négy mérkőzésén mindössze két gólt szerzett. Hazai pályán éppen úgy hat pontot gyűjtött eddig, mint vendégként. Az MTK egy kisebb hullámvölgy után a jelek szerint talpra állt. A kék-fehérek a jó idénykezdet után három meccsen csak egy pontot gyűjtöttek, ellenben a legutóbbi bajnoki fordulóban legyőzték a Videotont. Vendégként a legutóbbi két találkozóját elveszítette a csapat. A legutóbbi négy bajnokija mindegyikén kapott gólt, s csak egyszer egyet. A Paks eddig egyszer nyert hazai pályán bajnoki mérkőzést a kék-fehérek ellen, még 2007-ben.


Pénteken:

Siófok–Kecskemét 0-2
Eger–Lombard Pápa 1-1

A további program

Vasárnap:

Videoton FC - DVSC-TEVA 16.30
Ferencváros-Győri ETO FC 18.30

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS