UEFA Régió Kupa: második meccsén is nyert az amatőr válogatott

2012. október. 27., 12:36   |    

UEFA Régió Kupa: második meccsén is nyert az amatőr válogatott

A házigazda csehek legyőzése után a skótokat is felülmúlta a keleti régió amatőr válogatottja az UEFA Régió Kupán.

A mérkőzés negyedik generációs, kitűnő állapotú műfüves pályán került megrendezésre, Feczkó Tamás, a magyar csapat szakvezetője hét helyen is változtatott kezdőcsapatán a csehek elleni mérkőzéshez képest, ezúttal a Nagy Zoltán - Jeddi Béla, Markos János, Fülöp András, Orgován György – Kóka Róbert (Szűcs Ádám, 54.), Ungi Lajos – Pálvölgyi Balázs, Lakatos László (Marics Gábor, 74.), Less Krisztián – Domokos Imre (Mészáros Dániel, 66.) összetételű együttes játszott.

Válogatottunk ötletes játékkal már a találkozó első félidejében jelentős előnyhöz jutott, Domokos a 27., Fess a 31. és a 41. percben volt eredményes. A második félidőre visszavett a tempóból a csapat, és a jól küzdő skótok két találatot is elértek, de válogatottunk magabiztos győzelmét egy pillanatra sem tudták veszélyeztetni, a 4-2-es végeredmény Pálvölgyi góljával alakult ki.

Csapatunk két mérkőzésen megszerzett hat pontjával várhatja a németek elleni vasárnapi összecsapást, amelynek tétje az UEFA Régió Kupa döntőjébe jutás.

- Az első félidőben sikerült eldöntenünk a mérkőzést a nagyon keményen és határozottan játszó skótok ellen. A második félidőben a szigetországiak kapusa több bravúrt is bemutatott, ezért nem tudtuk növelni az előnyünket. A skótokra jellemző, hogy nem ismernek elvesztett meccset, négy-null után is ugyanúgy mentek előre, mint az első percben. Ma a három pont megszerzése volt a legfontosabb, így készülhetünk a németek elleni döntő összecsapásra. Nagyon jó érzés volt látni a lelátón egy magyar zászlót és néhány magyar szurkolót! – mondta a mérkőzés után Feczkó Tamás.

A másik mérkőzésen a németek 4-0-ra verték a cseh csapatot.

A csoport állása két forduló után:

1. Németország 6 pont (10-1)
2. Magyarország 6 pont (6-3)
3. Csehország 0 pont (1-6)
4. Skócia 0 pont (3-10)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS