A BNLC-Csepel halad a felsőház felé

2012. október. 29., 10:10   |    

A BNLC-Csepel halad a felsőház felé

A női NB I 10. fordulójában – az alapszakasz második körének első játéknapján – már csak négy párban léptek pályára a csapatok: a Nyíregyháza Spartacus visszalépett.

A csepeli Astra-Bíró-Kert FC esélyesnek számított szegedi vendégjátékán, de még a vártnál is simábban gyűrte le a házigazda „Boszorkányokat”. A Szegeden két napig ömlő eső, a metsző hideg és az irreális talaj rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A kilencven perc során kiderült, a fővárosiak jobban alkalmazkodtak a körülményekhez – mégsem ellentmondás, hogy azok főként őket sújtották, jobb pályán még nagyobb lett volna a különbség a két csapat között. Óriási fölényben játszott az Astra, amit nem csak a labdabirtoklás aránya mutat, de az is, hogy az első félóra végén 12:1 volt a szögletarány a vendégek javára! Az igazi „mutatót” persze a gólok száma adja – ebben is egyértelműen Dombó János csapata volt jobb. A 34. percben a Földesi Lilien kapusról kipattanó labdát Fogl Katalin pofozta a hálóba, majd négy perccel később Godvár Katalin 20 méteres szabadrúgásból növelte a vendégek előnyét. Szinte azonnal a fordulás után újabb gólt szerzett az Astra, Szabó Boglárka egy szögletet stukkolt a hálóba. A végeredményt a 85. percben Fogl Katalin állította be: jobbról, éles szögből, a hosszú sarokba küldte a negyedik Astra-gólt.

A bajnok MTK Hungária az újonc Hegyvidék ellen játszott, bő egy hét alatt, már másodszor. A két csapat október 17-én az első fordulóból elhalasztott meccset pótolta, akkor is nyert az MTK (4-0), de az újonc több mint egy órán át nagyszerűen játszott, tartotta a gól nélküli állást, csak a hajrában kényszerült kapitulálni. Szombaton viszont egészen más képet mutatott a mérkőzés, az MTK Hungária nagyságrendekkel ellenfele fölé nőtt, és szemernyi kétséget sem hagyott afelől, ki az úr a háznál. Különösen Vágó Fanni volt elemében, aki öt gólt szerzett – rajta kívül Nagy Lilla és Bobok Csilla volt még eredményes. A hazai mezőnyből kiemelkedő MTK Hungária erejét jelzi, hogy ászai közül a bemelegítésnél megsérült Pádár Anita, valamint Demeter Réka és Méry Rita nem is lépett pályára, Zágor Bernadettet pedig a második félidőre cserélte be Turtóczki Sándor.

Az újpesti Cérna pálya műfüvén az UTE és az 1. FC Femina azzal a téttel lépett pályára, hogy a győztes fellép a tabella előkelő, negyedik helyére. A sokáig nagyon kiegyenlített mérkőzésen egy roppant szerencsétlen öngóllal kerültek hátrányba a lila-fehérek: Durkó Zita hazapasszolta a labdát Lengyel Dórának, ám az megpattant a műfű ragasztási hibáján (!) és a kapust becsapva a hálóba került. Négy perccel később a Femina Derzsi Viktória Pazar átlövésével megduplázta előnyét. Kialakult a végeredmény, de ezzel még nem lajstromoztuk a meccs összes fontos eseményét. A 74. percben a gólok főszereplői, Derzsi és Durkó összeverekedtek, mindkettőjüket azonnal kiállította Bartkó Eszter játékvezető. Durkó Zitának ebben a bajnokságban ez már a második piros lapja, valószínűleg hosszabb eltiltás vár rá.

Csepelen, a Béke téren, a BNLC-Csepel a Páter Fit-Well Nagypálit fogadta. Itt sem nehéz „extra tétet” találni, a győztes csapat a felsőház felé masírozik, a vesztes kicsit beragad a sereghajtók közé. A házigazdák kezdtek jobban, Nagy-Peti Kitti révén (lövése a saras, tócsás kapuelőtéren megcsúszva vánszorgott Fülöp Krisztina kapujának jobb alsó sarkába) előnyt is szereztek a 18. percben, de a félidő hajrájában inkább a sárga mezes vendégek lehetőségeit jegyezhettük fel. A fordulás után ismét Bubcsó Norbert csapata játszott mezőnyfölényben és ismét Nagy-Peti Kitti (54. perc) szerzett gólt. Amikor már úgy tűnt, eldőlt a meccs, Gáspár Krisztina szépített (78. perc), de a zalaiak nem sokáig örülhettek, Csiszár Henrietta (83. perc) újra kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. Gáspárnak köszönhető, hogy ennek ellenére izgalmas lett a hajrá: a 85. percben újabb gólt szerzett, minimális különbségűvé téve a Nagypáli vereségét.

Női NB I, 10. forduló:
Hegyvidék SE – MTK Hungária 0-7
Újpesti TE – 1. FC Femina 0-2
BNLC-Csepel – Páter Fit-Well Nagypáli 3-2
Szegedi AK Boszorkányok – Astra-Bíró-Kert SE 0-4
Szabadnapos: a Viktória Trend Optika FC

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen: MTK Hungária – Hegyvidék SE 4-0


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS