A Magyar Kupa-forduló slágere: Vidi-Hali

2012. október. 30., 23:05   |    

A Magyar Kupa-forduló slágere: Vidi-Hali

A Magyar Kupa 3. fordulójában egyedül Székesfehérváron játszik egymással két élvonalbeli csapat.

A Videoton FC az egyetlen magyar klubcsapat, amely négy sorozatban, az OTP Bank Ligában, a Ligakupában, a Magyar Kupában és az UEFA Európa-ligában is versenyben van. Paulo Sousa együttesére szerdán várhatóan a harmadik forduló legnagyobb összecsapása vár az Artner Tamás vezette Szombathelyi Haladás ellen.

- Az Európa-liga meccsek jelentik a legnagyobb élményt, hiszen a nemzetközi mezőnyben szerepelni mindig különleges, bizsergető érzés, de a bajnokság, és a ligakupa mellett a Magyar Kupában is a végső győzelem a célunk - kezdi a versenysorozatok összehasonlítását Kovács István, a magyar U21-es válogatott játékosa, aki a hétvégén két pazar gólpasszal járult hozzá csapata DVSC-Teva elleni győzeleméhez (3-1). - Ami a Magyar Kupa esetében külön kiemelhető, és nem kis nehézséget jelent, hogy itt nincs javítási lehetőség: egy rosszul sikerült mérkőzésen elbúcsúzhat a csapat a folytatástól, éppen ezért is fontos a szerdai, Haladás elleni összecsapás.

- Ami a személyes helyzetemet illeti – teszi hozzá az mlsz.hu kérdésére Kovács István - nekem még sem a Magyar Kupában, sem a bajnokságban nem sikerült aranyérmet szereznem, ez csak a ligakupában és a szuperkupában adatott meg, így azzal nem lennék elégedett, ha, mondjuk, csak döntőbe jutnánk, az lenne az igazi siker, ha meg is nyernénk azt.

Az 1992-es születésű Kovács István a szombathelyi Illés Akadémiáról került a Haladás NB I-es csapatába, ahol már a 2008-2009-es idényben bemutatkozott a bajnokságban és egy évvel később a kupában is. – Sok ismerős játékos van a Haladás keretében, azt is mondhatom, sok barátom ellen szerepel a csapatom. Vannak, akik rendszeresen váltanak klubot, eddig én Magyarországon csak két csapatban, a kupameccsen most pályára lépőkben szerepeltem. Tudom, hogy Artner Tamás, aki a szombathelyi utánpótlásból érkezett, jól összerakta a Haladást, amely talán nem a megérdemelt helyen áll a bajnoki tabellán. A támadó játékuk kombinatív, gyors, Radó András és a többi támadó sok helyzetet dolgoz ki. Mi ugyanakkor igazi egység, igazi csapat vagyunk. Nemcsak a tizenegy kezdőjátékos, hanem Paulo Sousa és a teljes stáb, a kispadon ülők, de talán még a nézők is. Ez az, ami minket erőssé tesz, aminek köszönhetően helyt tudtunk állni a nemzetközi porondon is. Éppen ezért bízom a mostani sikerünkben, és abban is, hogy elérjük a célunkat a Magyar Kupa-sorozat egészében, ott leszünk a tavaszi döntőben és az aranyérmet is megszerezzük.

Radó András, a Szombathelyi Haladás támadója is felhívta magára a figyelmet klubcsapatában és a korosztályos válogatottakban nyújtott teljesítményével. - Mondhatni, elég szerencsétlen a sorsolásunk a kupában, hiszen már a második körben megkaptuk a Ferencvárost, most pedig a Videoton otthonában lépünk pályára, de itt is esélyünk lehet a továbbjutásra - nyilatkozta az MLSZ honlapjának az 1993-ban született játékos. - Tudjuk, hogy nagyon erős a Videoton kerete, de az utóbbi időben kimondottan jó meccseket játszottunk velük. Nagyon örülnék, ha Magyar Kupa-döntőbe tudnánk kerülni, hiszen ez Európa-liga szereplést is jelentene, de ez nem célkitűzés a klubnál- Most egy nehéz ellenfél vár ránk, feladatunk, hogy továbblépjünk a jó formában lévő Kovács Istvánt is a soraiban tudó Vidin. Azon leszünk, hogy ezúttal ne ő legyen a meccs kulcsfigurája…

A mérkőzést a Sport1 Televízió élőben közvetíti 17.45 órától.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS