Elrontottuk a második félidőt a portugálok ellen
U17 női   |   Archívum   |   2013. május. 09., 16:10
Elrontottuk a második félidőt a portugálok ellen

Női U17-es válogatottunk lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a portugáliai edzőtáborozásán.

A keddi 1-1-es döntetlen után csütörtökön a Káli Zsuzsanna - Nagypál Fatima (Nyúzó Boglárka, 65.), Horti Boglárka, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Vancsik Viktória (Andriska Renáta, 41.), Krascsenics Csilla (Bokor Adrienn, 41.) - Magyarics Zoé (Szakonyi Emese, 29.), Csányi Diána (Kós Petra, 65.), Horváth Boglárka - Krascsenics Petra összetételben szerepelt a házigazdák ellen a magyar válogatott.

A két meccs forgatókönyve annyiban hasonlított, hogy a portugálok ezúttal is gyorsan vezetést szereztek, majd miután rendeztük a sorokat, sikerült egyenlítenünk: a 38. percben Krascsenics Petra volt eredményes. Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult, a fordulás után azonban megváltozott a játék képe, elmaradtak a magyar helyzetek, a portugálok átvették az irányítást, és fölényük gólokban is megmutatkozott. A végeredmény 6-1 lett a hazaiaknak, érdekesség, hogy igazi akciógólt nem szereztek a házigazdák: négy találatuk pontrúgás után született, egy tizenegyesből, egy pedig öngól volt.

- Az első félidei játék után nem gondoltam, hogy ilyen súlyos vereség lesz a mérkőzés vége, mert a szünetig mi játszottunk jobban, helyzeteket alakítottunk ki, akciógólt lőttünk - mondta a meccs után Lévay Andrea szövetségi edző. - Sajnos a második játékrészre fizikálisan teljesen szétesett a csapat, a hazaiak pedig kihasználták ezt. Buta gólokat kaptunk, a harmadik után mentálisan is összeestünk, megérdemelt a portugálok sikere. Ez a meccs megmutatta, hogy nagyon sok munka vár még ránk, de dolgozunk tovább, hogy az őszi Eb-selejtezőre megtaláljuk a legütőképesebb csapatot.

Az U17-es válogatott legközelebb május végén, egy négyes nemzetközi tornán szerepel Telkiben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.