Keretet hirdetett a cseh kapitány

2013. augusztus. 07., 14:27   |    

Keretet hirdetett a cseh kapitány

A cseh válogatott két legnagyobb ásza, Petr Cech és Tomas Rosicky nélkül érkezik Budapestre, a magyar válogatott elleni augusztus 14-i felkészülési mérkőzésre.

Michal Bílek szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretét, ami a tavalyi Európa-bajnokságon résztvevő együttesre épül, de ezúttal kimaradt belőle Petr Cech és Tomas Rosicky. A csapat szakvezetője azzal indokolta döntését, hogy a két játékos az Arsenal és a Chelsea külföldi felkészülési mérkőzései miatt sokat utazott az utóbbi hetekben, és nem akar újabb terhelést adni nekik azzal, hogy hazautazzanak a találkozóra.

Két újonc mutatkozhat be a mieink elleni meccsen, Michael Rabusic, a Slovan Liberec 23 éves támadója, valamint Václav Procházka, a Viktoria Plzen 29 éves védője.

Michal Bílek a mérkőzés kapcsán kijelentette: a csapatépítés szempontjából rendkívül fontos a budapesti találkozó, azt szeretné, ha az őszi világbajnoki selejtezőkön a lehető legerősebb együttest küldhetné pályára.

A cseh válogatott kerete:

Kapusok: Jaroslav Drobny (Hamburg), Tomás Vaclík (Sparta Praha)
Hátvédek: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Václav Procházka (Viktoria Plzen), Tomás Sivok (Besiktas), Marek Suchy (Szpartak Moszkva)
Középpályások: Vladimír Darida (Viktoria Plzen), Tomás Hübschman (Sahtar Doneck), Josef Husbauer (Sparta Praha), Petr Jirácek (Hamburg), Daniel Kolár (Viktoria Plzen), Jaroslav Plasil (Bordeaux)
Támadók: Václav Kadlec (Sparta Praha), Libor Kozák (Lazio), Michael Rabusic (Slovan Liberec), Matej Vydra (Udinese)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS