Veterán válogatottak is viaskodnak az első kupakörben

2013. augusztus. 09., 22:41   |    

Veterán válogatottak is viaskodnak az első kupakörben

Szombaton és vasárnap rendezik a Magyar Kupa főtáblájának 1. fordulóját - főszerepben az alacsonyabb osztályú csapatok.

Szombaton és vasárnap az első fordulót rendezik a Magyar Kupa főtábláján. Az élvonalbeli együttesek közül még csak a két friss feljutó, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia érdekelt a sorozatban, utóbbi erőnyerőként került a második fordulóba, míg a borsodiak szerdán a Szolnok otthonában harcolta ki a továbbjutást.

A hétvégén az NB II-es és NB III-as együttesek mellett több alsóbb osztályú együttes is pályára lép, két gárda a megyei harmadosztályból, illetve néhány "megyekettes" és "megyeegyes" csapat. Az alacsonyabb osztályú klubok számára külön motivációt jelenthet, hogy egy-két sikerrel vett forduló máris milliós nagyságrendű bevételt hozhat a konyhára, ami jelentős segítség a kevesebb pénzből gazdálkodó egyesületek számára.

A kiscsapatok színeiben esetenként jól ismert futballisták is küzdenek a továbbjutásért, a két megyei harmadosztályú csapat egyike, a Géderlak például a háromszoros magyar bajnok, volt válogatott Csehi Tiborral a soraiban fogadja az egy osztállyal feljebb játszó Sárszentmiklóst. A Honvéd egykori védője immár az 51. életévében jár, a múlt héten rendezték a búcsúmeccsét (a Honvéd öregfiúk látogattak Géderlakra), de ez nem jelenti azt, hogy ezzel be is fejeződött a veterán focista pályafutása.

- Nem vagyok már húszéves, de azért ezen a szinten még megállom a helyem
- mondta az mlsz.hu-nak Csehi Tibor. - A gyorsaságom már alaposan megkopott, de a szemem jó, még mindig látom, hogy az ellenfél támadói hová akarják rúgni a labdát. Az igazság az, hogy eléggé öreg csapat a miénk, ha jön egy fiatalokból álló rivális a kupában, félő, hogy a gyors játékosok szétfutnak bennünket. Mi összeszokottságunkkal próbáljuk ezt ellensúlyozni, bízom benne, hogy még nem szakad meg több mint kétéves hazai veretlenségi sorozatunk. A Géderlak még sosem jutott el idáig a kupában, ezért nagyon komolyan vesszük a sorozatot, bízom benne, hogy egy vagy két fordulót tudunk menni, azzal már minden szempontból elégedettek lennénk.

Pályára lép hétvégén a 42. életévét taposó, 11-szeres válogatott Korsós Attila, aki kora ellenére a Ménfőcsanak egyik legnagyobb erőssége, az előző szezonban - 36 találattal - megyei gólkirály lett, és kulcsszerepe volt abban, hogy csapata dobogós helyen végzett.

- Szeretek focizni, a pályán mindig is jól éreztem magam, és ez továbbra is így van - fogalmazott Korsós Attila. - A fiatalokkal sok szempontból már nem tudom, de nem is akarom felvenni a versenyt. Sokszor kérdezték, meddig folytatom még nagypályán, és erre mindig azt válaszolom, hogy ameddig segíteni tudom a csapatot. Ha már nem leszek elég jó, akkor felhagyok a focival, de kispályán biztosan hosszabb ideig játszom még. Úgy gondolom, a sok alapozás, amit végigdolgoztam pályafutásom során, még ma is sokat segít, az izomzat nem felejti el a munkát, amit beletettem, ezért boldogulok a fiatalabbak között. A kupában az a célunk, hogy egy NB I-es csapattal játszhassunk, ehhez a Biatorbágyot mindenképpen le kell győznünk az első körben, aztán bizakodnunk kell, hogy sikerüljön élvonalbeli ellenfelet kapnunk a sorsoláson, vagy folytatni a menetelést, míg nem kerül velünk szembe egy elsőosztályú rivális. Jó csapatunk van, tudtunk igazolni az NB II-ből, az ETO utánpótlásából, jó a csapategység, ebben a szezonban már mindenképpen a bajnoki cím megszerzése a célunk a bajnokságban.

A szintén megyei elsőosztályú siklósiak a Hetényegyházát fogadják, a házigazdák játékos-edzője az egyszeres válogatott, 39 éves Sztipánovics Barnabás, aki ugyancsak abban bízik, hogy egy-két fordulót sikerül menetelni a Magyar Kupában.

- A pályán kissé már öregesen érzem magam, de még elbír a csapat, ameddig a többiek nem szólnak, hogy nélkülem erősebbek lennénk, addig folytatom. Én már inkább rutinból focizom, nem a gyorsaságomra alapozok, igyekszem használni a fejemet, előre gondolkodni, jól helyezkedni, pontosan érkezni. Sokat számít a tapasztalat, azért ha szemben állok a kapuval, általában be is rúgom a helyzeteket, ezért a többiek nem engedik, hogy vezetőedzőként ne állítsam be magam a csapatba - mondta az előző idényben 23 gólig jutó, edzőként B-licenccel rendelkező támadó. - Azt gondolom, nemcsak a pályán tudom segíteni a csapatot, edzőként új színt hoztam a játékunkba, agresszívebben futballozunk. A focistáim felnéznek rám, hallgatnak a tanácsaimra, és talán a múltamnak köszönhetően igyekeznek küzdeni, hajtani, nem ismernek elveszett labdát, főleg, ha én is a pályán vagyok. Nem tudom, milyen játékerőt képviselő ellenféllel játszunk, de legalább az első kört jó lenne túlélni a kupában, emellett a bajnokságban is a dobogó elérése a célunk.

Az első forduló programja

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS