Rajt a Ness Ligában: előtérben a fiatalok

2013. augusztus. 16., 09:29   |    

Rajt a Ness Ligában: előtérben a fiatalok

A bajnoki átalakítás után a 2013-2014-es szezonban már csak tizenhat csapat vág neki a Ness Hungary NB II küzdelmeinek.

Az előző szezont még két csoportban 32 együttes kezdte meg a másodosztályban, de az új idényben eltűnik a területi megosztottság, és egyetlen csoportban 16 csapat küzd a minél jobb helyezésekért. Az MLSZ arra ösztönzi a a másodosztályú klubokat, hogy a külföldi játékosok helyett magyar fiatalokkal töltsék fel kereteiket, az eredmény már most látható, jelentősen csökkent a légiósok száma, a klubok nagy része megfiatalított kerettel vág neki a szezonnak. Sok fiatal érkezett élvonalbeli egyesületektől, akadémiákról a megfelelő játéklehetőség reményében, könnyen elképzelhető, hogy közülük sokan máris alapemberré válnak a másodosztályban.

Az idény szoros csatát ígér, a két feljutó helyért több csapat is versenyben lehet, így a Vasas, a Gyirmót, a ZTE, és a Siófok is az NB I-et célozta meg, de a Békéscsaba, a Nyíregyháza, vagy az újonc, de rutinos NB I-es játékosokat is foglalkoztató Dunaújváros PASE is okozhat meglepetést. Az alsóházban is óriási küzdelemre van kilátás, a 16 együttesből három búcsúzik az idény végén a másodosztályból.

Ebben az idényben a televízión keresztül is rendszeresen figyelemmel követhetjük az NB II-es küzdelmeket, a közszolgálati tévé hetente egy találkozót élőben közvetít a Ness Ligából. Ma délután 15.30 órakor két élmezőnybe várt csapat, a Dunaújváros és a Vasas mérkőzik egymással a Duna TV kamerái előtt. Dunaújvárosban sikerült megtartani a bajnoki címet szerzett NB III-as keretet, és néhány új futballista is érkezett az együttesbe. Az angyalföldieknél teljesen kicserélődött a keret, az előző szezonban a feljutást az utolsó tavaszi fordulókban elbukó gárda nagy része, összesen tizenöt játékos távozott, helyettük húsz labdarúgó került a csapathoz, vagyis a legnagyobb kérdés az lehet, sikerült-e az elmúlt hetekben ütőképes gárdává formálni a társaságot.

Augusztus 16., péntek
15.30: Dunaújváros PASE–Vasas (Tv: Duna)

Augusztus 17., szombat
16.30: Kozármisleny–ZTE
17.30: Ajka–Nyíregyháza
17.30: SZTK-Erima–Cegléd
17.30: Kisvárda–Soproni VSE
18.00: Siófok–Balmazújváros
19.00: Békéscsaba–Tatabánya
20.00: Szolnoki MÁV–Gyirmót FC-Győr

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS