Szlovákia az első ellenfél Balatonfüreden

2013. augusztus. 19., 13:36   |    

Szlovákia az első ellenfél Balatonfüreden

Női A-válogatottunk augusztus 20-án, kedden megkezdi szereplését a Balaton Kupán.

A négycsapatos Balaton Kupát az eddigi legjelentősebb magyarországi rendezésű nemzetközi női tornaként, hagyományteremtő szándékkal (és a későbbiekben a tervek szerint egyre bővülő mezőnnyel) rendezi meg a Magyar Labdarúgó Szövetség. A viadalon a magyar válogatott mellett a cseh, a lengyel és a szlovák női válogatott vesz részt, a 20-i első játéknapon magyar-szlovák és cseh-lengyel meccseket rendeznek, csütörtökön a győztesek az aranyéremért, a vesztesek a bronzért lépnek pályára. Az összes mérkőzést a balatonfüredi stadionban játsszák le, valamennyi találkozóra ingyenes a belépés.

Nem készül a magyar válogatottal a Wolfsburg BL-győztes támadója, a csapat egyik kulcsembere, Jakabfi Zsanett, aki a napokban sikeres bokaműtéten esett át, és most néhány hétig pihennie kell, vele kapcsolatban jó hír, hogy az első vb-selejtezőre várhatóan visszatér az együttesbe. Az MTK Hungária játékosai egészségesek ugyan, de az elmúlt bő egy hétben négy meccset is játszottak, hármat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd szombaton egyet a bajnokságban, ezért ők várhatóan nem kapnak teljes meccsterhelést a viadalon.

- A szlovák női futball sokat fejlődött az utóbbi időben, hasonló cipőben jár, mint a magyar, náluk is új programot kezdtek el, és még inkább előtérbe kerül a női labdarúgás - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - Első ellenfelünk hasonló játékerőt képvisel, mint mi, de ez elmondható a másik két válogatottra is, így megjósolhatatlan, kik játsszák a döntőt csütörtökön, bárki lehet első vagy akár utolsó is. A hazai pálya előnye azonban mellettünk szól, ennek megfelelően győzelmet várok a szlovákok ellen. Kezd összeállni az a csapat, amellyel nekivágunk a vb-selejtezőknek, de addig még van öt felkészülési meccsünk, szeretnék mindenkit megnézni, próbálgatni a kezdőcsapatot, ezt a tornát arra használjuk fel, hogy minél közelebb kerüljünk az optimális felálláshoz. Színvonalas meccsekre számítok a Balaton Kupán, biztos vagyok benne, hogy a két találkozó jól szolgálja majd a felkészülésünket, és bízom benne, hogy a meccsekre kilátogató szurkolók is jól szórakoznak majd.

A Balaton Kupa programja:

Augusztus 20:

Csehország-Lengyelország, 14.00
Magyarország-Szlovákia, 16.30

Augusztus 22:

Bronzmérkőzés, 14.00
Döntő, 16.30

A válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Németh Júlia (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Gál Tímea (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Tóth II. Alexandra (Viktória Trend Optika FC)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Tell Zsófia (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Szabó Boglárka (Astra Hungary FC)
Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Csiszár Henrietta (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (1. FC Lübars)
Palkovics Nóra (MTK Hungária FC)
Sipos Lilla (SC Südburgenland)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Zágor Bernadett (MTK Hungária FC)
Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Vágó Fanni (MTK Hungária FC)
Kaján Zsanett (Ferencvárosi TC)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS