Bronzéremért játszik a Balaton Kupán a női válogatott

2013. augusztus. 20., 18:40   |    

Bronzéremért játszik a Balaton Kupán a női válogatott

A szünetben még vezetett, végül 3-2-es vereséget szenvedett Szlovákiától női A-válogatottunk Balatonfüreden.

A mérkőzés előtt viharos szél kerekedett Balatonfüreden, ami az egész meccsen alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Az első negyedórában mindkét csapat gólratörő játékot mutatott be, majd a 18. percben egy védelmi hibát kihasználva vezetést szereztek a vendégek, egy bal oldali beadás után Veronika Klechová talált a kapuba.

A 22. percben egyenlítettünk, egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a szlovákok, Smuczer Angéla pedig 15 méterről a léc alá bombázott. A magyar válogatott több veszélyes támadást is vezetett a szünetig, de a vezető gólt egy szabadrúgásból szerezte meg, Pádár Anita balról, az oldalvonal mellől, mintegy 40 méterről ívelt a bal felső sarokba.

A második félidőt jobban kezdték a szlovákok, és az 57. percben megszerezték az egyenlítő gólt, Lucia Suskova futott el a jobb oldalon, majd a szél segítségét is kihasználva a 11-es pont magasságából, a kissé kinn álló Szőcs fölött a kapu jobb oldalába emelt.

A 63. percben egy előreívelt szabadrúgást követően nem tudtunk felszabadítani a kapu előtt, Lucia Ondrusova elé került a labda, aki 14 méterről a védők között a kapuba passzolt. A játékrész második felében Vágó Attila lehetőséget adott több fiatalnak is, akik a hajrában sokat tettek az egyenlítésért, és több esélyünk is volt a gólszerzésre, ám Demeter Réka és Sipos Lilla is hibázott óriási helyzetben, így a szlovákok jutottak a döntőbe.

A másik mérkőzésen a lengyel válogatott 4-1-re legyőzte a cseheket, így csütörtökön 14 órakor Magyarország-Csehország bronzmeccset, majd 16.30-kor Lengyelország-Szlovákia döntőt rendeznek.

Balaton Kupa, Balatonfüred:
Magyarország-Szlovákia 2-3 (2-1)
Magyarország: Szőcs Réka - Gál Tímea (Rácz Zsófia, 46.), Tell Zsófia, Demeter Réka, Szabó Viktória - Szabó Boglárka (Sipos Lilla, 46.), Smuczer Angéla (Fenyvesi Evelin, 59.), Csiszár Henrietta (Kaján Zsanett, 73.), Zágor Bernadett (Szeitl Szilvia, 46.) - Pádár Anita (Palkovics Nóra, 70.), Vágó Fanni
Gólszerzők: Smuczer a 22., Pádár a 37., ill. Klechova a 18., Suskova az 57., Ondrusova a 63.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS