Negyedik helyen zártuk a Balaton Kupát

2013. augusztus. 22., 18:09   |    

Negyedik helyen zártuk a Balaton Kupát

Női válogatottunk a bronzmeccsen 3-1-es vereséget szenvedett a csehektől.

A mieink a szlovákok elleni 2-1-es vereség után a cseh válogatott ellen zárták a Balaton Kupa küzdelmeit, a tét a torna harmadik helyének megszerzése volt. A csehek jól kezdtek, és már a 6. percben megszerezték a vezetést, egy szöglet után Szőcs Réka kiütötte a labdát, amire Petra Davisova csapott le, és 10 méterről a hálóba lőtt. Az első negyedóra után kiegyenlítetté vált a meccs, sőt átvettük az irányítást, Pádár Anita távoli lövésével és Vágó Fanni szöglet utáni fejesével közel jártunk az egyenlítéshez.

A második félidőt is támadó szellemben kezdte Vágó Attila együttese, a meccs helyzetét a 74. percben hagytuk ki, amikor Sipos Lilla fordult kapura, maga mögött hagyta a védőket, de a kimozduló kapusba lőtt a labdát. A hajrához közeledve kitámadtunk, a csehek pedig kihasználták a fellazult védelem okozta sebezhetőségünket, a 78. percben egy kontra végén Adela Pivonkova duplázta meg az előnyüket, majd egy újabb ellentámadásból Divisova megszerezte a harmadik vendéggólt is. A 88. percben Kaján Zsanett látványos góllal szépített, 16 méterről lőtt a jobb felső sarokba, beállítva az 1-3-as végeredményt.

- Annak ellenére, hogy az eredmény alapján sima vereségnek tűnik a meccs, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, az első negyedórát és a meccs hajráját leszámítva pariban voltunk a csehekkel - értékelt a mérkőzés után Vágó Attila. - A játékkal és az eredményességgel nem lehetek elégedett, de a futballisták hozzáállására nem lehetett panasz. Négy hasonló képességű csapat vett részt a tornán, nüanszok döntöttek a meccseken, sajnos ezúttal mindkét alkalommal vesztesen jöttünk ki az egyenlő erők csatájából, mégsem vagyok elkeseredve, azt mondom, inkább most jöjjenek elő a hibák, mint később a tétmérkőzéseken. Az MTK játékosai tizenkét nap alatt hat meccset játszottak, és ez bizony nem múlt el nyom nélkül, érthetően fáradtabban mozogtak a szokásosnál, ami sokat számított a kiélezett mérkőzéseken. Levonjuk a szükséges tanulságokat, és próbálunk javítani a következő felkészülési meccseken, de a legfontosabb, hogy a vb-selejtezőket a lehető legjobb formában kezdjük meg.

A Balaton Kupát a szlovák válogatott nyerte, miután rendes játékidőben 1-1-re végzett a lengyelekkel, majd tizenegyesrúgásokkal 5-3-ra győzött.

Bronzmérkőzés:
Magyarország-Csehország 1-3 (0-1)
Magyarország:
Szőcs Réka - Szeitl Szilvia (Kaján Zsanett, 68.), Tell Zsófia (Gál Tímea, 20.) Demeter Réka, Szabó Viktória - Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 46.), Smuczer Angéla (Fenyvesi Evelin, 46.), Szabó Boglárka (Palkovics Nóra, 46.), Pádár Anita, Vágó Fanni, Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 46.)
Gólszerzők: Kaján a 88., ill. Divisova a 7., Pivonkova a 78., Divisova a 83. percben

Döntő:
Szlovákia-Lengyelország 1-1 - tizenegyesekkel: 5-3

slo|A szlovák válogatott győzelmével ért véget az I. Balaton Kupa

Képgaléria:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS