Egygólos győzelem a románok ellen

2013. szeptember. 03., 18:49   |    

Egygólos győzelem a románok ellen

Női A-válogatottunk 3-2-re győzte le Romániát a két csapat gyulai felkészülési mérkőzésén.

Vágó Attila együttese ezen a héten két mérkőzéssel folytatja felkészülését az októberben kezdődő világbajnoki selejtező sorozatra. Az e heti, gyulai összetartás során egy Románia elleni páros meccs szerepel a programban, ezek közül az első találkozót kedden délután játszotta le a csapat.

A románok egy kontra végén már a 4. percben vezetést szereztek, de négy perccel később kiegyenlítettünk: Vágó Fanni hozta fel a labdát, Pádár Anitát játszotta meg, aki két csel után védhetetlenül lőtt a kapuba. Az egyenlítés után irányítottuk a meccset, és a 20. percben góllá érett mezőnyfölényünk: ezúttal Pádár volt az előkészítő, átadása után Vágó lőtt a bal alsó sarokba. A két gólszerzőnk a folytatásban is elemében volt, a 26. percben ismét sikerült átjátszaniuk a védelmet, de a befejezést ezúttal Szeitl Szilviára hagyták, aki közelről értékesítette a ziccert.

A második félidő 8. percében egy felívelt labdára rosszul mozdult a magyar védelem, amit a románok góllal büntettek. A meccs utolsó 20 percében megnyugtatóvá tehettük volna a vezetést, de Palkovics Nóra és Zeller Dóra is hibázott a kapussal szemben állva. A vendégeknek eközben nem voltak igazán veszélyes lehetőségeik, így a lefújásig nem változott az eredmény, 3-2-re nyertünk. A "visszavágót" csütörtökön 11 órakor rendezik.

- Rosszul kezdtük, de gyorsan észhez tértünk, és hamar megfordítottuk az eredményt - mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - A Pádár-Vágó duó nagyon veszélyes volt, mindhárom gólt ők hozták össze, a románok nem tudták tartani a két remek formában játszó támadót. Némi hiányérzetünk csak azért lehet, mert a hajrában fölényessé tehettük volna a győzelmet, de kihagytuk a lehetőségeinket. A Balaton Kupa vereségei után nagyon jól jött a csapatnak a sikerélmény, bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel megadtuk az alaphangot a férfi válogatott bukaresti meccs előtt. Csütörtökön szeretnénk megismételni a sikert, de már egy teljesen más összetételű együttest szerepeltetünk, a cél ugyanis, hogy a keret minden tagja megfelelő bizonyítási lehetőséghez jusson.

Magyarország-Románia 3-2 (3-1) Magyarország: Szőcs Réka - Szeitl Szilvia (Zimányi-Kovács Anikó, 53.), Demeter Réka (Gál Tímea, 58.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória - Smuczer Angéla - Szabó Boglárka, Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin, 46.), Pádár Anita (Zeller Dóra, 68.), Sipos Lilla (Palkovics Nóra, 53.) - Vágó Fanni (Csiszár Henrietta, 46.)
Magyar gólszerzők: Pádár a 8., Vágó a 20., Szeitl a 26. percben

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS