Negyvenezren látogattak ki a stadionokba hétvégén

2013. szeptember. 23., 16:33   |    

Negyvenezren látogattak ki a stadionokba hétvégén

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának nyolc bajnokiját több mint 40000 szurkoló kísérte figyelemmel a helyszínen.

Hétvégén idénybeli nézőcsúcsot állított fel az OTP Bank Liga, negyvenezernél is több szurkoló nézte meg a bajnoki mérkőzéseket, ez ötezres átlagnak felel meg. Ez még akkor is szép adat, ha tudjuk, a teljes nézőszám fele egyetlen mérkőzésen, a Ferencváros-Újpest derbin gyűlt össze, több mint 22 ezren nézték meg a Puskás-stadionban a találkozót. Több mint 15 éve nem volt ilyen magas nézőszáma egyetlen magyar bajnokinak sem, utoljára 1996-ban látogattak ki hasonló számban NB I-es meccsre.

A közel ötezres diósgyőri publikum lett a forduló második legmagasabb nézőserege, ezzel a DVSC-Teva nézőszáma vetekedhetett volna, a debreceniek azonban ezúttal idegenben játszottak.

Az utóbbi évek átlagánál jóval magasabb nézőszám azt mutatja, hogy a szurkolókat nem rettenti el a stadionoktól a sporttörvényben kötelezővé tett regisztráció, és nagy többségben elfogadták a szezon elején bevezetett intézkedést. Az FTC-Újpest bajnokira több mint 1200 vendégdrukker váltott jegyet, dacára annak, hogy korábban több szurkolói csoport is jelezte: a mérkőzésektől való távolmaradással fejezi ki a regisztrációval kapcsolatos ellenérzéseit.

Az MLSZ a klubokkal közösen azon dolgozik, hogy a bajnoki fordulók nézőszáma növekvő pályára álljon, és a mérkőzéseken tapasztalható rendbontások egyre csökkenő száma tovább olvadjon, a futballpályák környékére nem való események teljesen kiszoruljanak a stadionokból.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS