Túl nagy falat volt a dán válogatott

2013. szeptember. 25., 17:42   |    

Túl nagy falat volt a dán válogatott

A világbajnoki selejtező sorozat októberi nyitánya előtti utolsó felkészülési meccsét játszotta a Vágó Attila vezette női válogatott, az ellenfél a nyáron Eb-elődöntőt játszó dán csapat volt.

A mérkőzés előtt Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke Szabó Boglárkát és Sipos Lillát köszöntötte 25. válogatottsága alkalmából. A világranglista hatodik helyén álló dánok a várakozásoknak megfelelően gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 9. percben megszerezték a vezetést is, Nielsen volt a gólszerző. Két perccel később Harder is eredményes volt, majd a 32. percben Nanna Christiansen ívelt éles szögből, a bal oldalról a kapunkba. A dánok nemcsak támadásban mutatták meg klasszisukat, a védekezésük is áthatolhatatlannak bizonyult, az egyetlen lehetőségünket a félidő hajrájában jegyezhettük fel - Vágó Fanni lövését védte a dán kapus.

Tíz másodperc sem telt el a második félidőből, amikor újabb gólt szereztek a dánok, Harden távoli lövése után talált utat Szőcs kapujába a labda. A folytatásban is fölényben játszottak a vendégek, de újabb gólt nem tudtak szerezni, 4-0-ra nyerték meg a mérkőzést.

- Fontos volt, hogy a vb-selejtezők előtt erős riválissal mérkőzzünk, ez maradéktalanul megvalósult, a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél - mondta Vágó Attila a lefújás után. - A dánok jóval előttünk járnak, a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, milyen tempóban játszanak a legmagasabb szinten. Ilyen különbséggel is megérdemelt a dánok győzelme, de a játékosaimat nem lehet elmarasztalni, becsületesen tették a dolgukat, meggyőződésem, hogy ha rendszeresen ilyen meccseket tudnánk játszani, nagyot léphetnénk előre.

Magyarország-Dánia 0-4 (0-3)
Magyarország:
Szőcs Réka - Szeitl Szilvia, Tóth II Alexandra, Demeter Réka (Tálosi Szabina, 75.), Szabó Viktória - Szabó Boglárka (Kaján Zsanett, 75.), Smuczer Angéla (Palkovics Nóra, 46.), Csiszár Henrietta (Tell Zsófia, 46.), Rácz Zsófia (Zágor Bernadett, 46.) - Pádár Anita (Sipos Lilla, 82.), Vágó Fanni

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS