Főoldal > Szövetség > Október végén kezdődik a Puskás-hetek Madridban

Október végén kezdődik a Puskás-hetek Madridban

Emilio Butragueño, a Real Madrid nemzetközi igazgatója hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, a Real Madrid Alapítvány megrendezi a Puskás-heteket a futball történetének leghíresebb magyar játékosa, a klub legendás gólkirálya előtt tisztelegve.
Október 23-tól egy hónapon át tart Madridban a Puskás-hetek megemlékezéssorozata, megannyi eseménnyel, amelyeken jeles magyar személyiségek vesznek részt, továbbá a legendás labdarúgó özvegye, s a Real Madrid, valamint a Puskás Akadémia képviselői.

Az óbudai Symbol Étteremben tartott hétfői sajtótájékoztatón - amelyen részt vett többek között Simicskó István sportért felelős államtitkár, és Dunai Antal, az MLSZ tanácsadója is - kiállítottak néhány olyan, Puskás Ferenc által Spanyolországban nyert trófeát, kupát, amelyeket Magyarországon a nyilvánosság még sohasem láthatott.

- Büszkék vagyunk a Puskás-hetek rendezvénysorozatra, mert egy nagyon tiszteletreméltó emberről, a Real Madrid legendás játékosáról szól. Október huszonharmadikán kezdődik a rendezvénysorozat, mivel ez a dátum Puskás életében is nagy jelentőséggel bírt, hiszen életének és pályafutásának új korszaka kezdődött meg 1956-ban ezen a napon. Nagy öröm, hogy a gyűjtemény darabjait a Real Madrid szurkolói is láthatják, a Bernabéu Stadion hivatalos túrájának részeként. Szeretettel várunk mindenkit a Puskás-heteken Madridban, hogy közösen tisztelegjünk Puskás Pancho emléke előtt - mondta Butragueno.

Emilio Butragueñót a Parlamentben fogadta Orbán Viktor miniszterelnök, a találkozón ott volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, aki elfogadta a Real Madrid nemzetközi igazgatójának látogatását, és elutazik a Puskás-napok megnyitójára.

A Puskás-hetek megnyitójára október 24-én, a Real Madrid Városban (Valdebebas) kerül sor. Ugyanezen a napon rendezik a Luis de Carlos-fórum soros eseményét, amelyet a legendás magyar labdarúgónak szentelnek, egykori madridi játékostársai, valamint a Puskás Akadémia képviselői részvételével. A hónap további részében, s csaknem egész novemberben, 25-ével bezárólag, kiállítás lesz megtekinthető a Bernabéu Stadionban, a hivatalos stadionkörút állomásaként, amelyen Puskás Ferenc eredeti, személyes tárgyai, relikviáit láthatják az érdeklődők, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jóvoltából. A Puskás-hetek ünnepségsorozata november 25-én zárul.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Edzőképzés

  Telkiben rendezett kapus szakmai napot a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával.

  Szakmai napon vettek részt a hazai kapusedzők
 • Szövetség

  Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. (MACS) és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

  MLSZ-MACS: doppingellenes együttműködés
 • Fejlesztések - hírek

  Csúcsot döntött az óvodai korosztály az OTP Bank Bozsik-programban a 2016/2017-es évben. Kereken 1.500 óvoda és 30.574 óvodás korú kisgyermek kapcsolódott be az MLSZ Grassroots Igazgatósága által szervezett és felügyelt programba.

  30 ezer kisgyermek focizik az MLSZ óvodai programjában
 • Szövetség

  A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2017/2018-as klublicenc alapeljárás ütemtervét.

  Februárban indul a klublicenc alapeljárás
 • Szövetség

  Tatabányán, a Kortárs Galériában mutatták be dr. Szilvási Csaba: Barangolás a labdarúgás szókincstárában című művét. A kötet nyelvészeti szempontból közelíti meg a futballt, többek között az edzők, a játékosok, az újságírók által használt szakzsargont, kifejezéseket, szlenget is elemzi. Az elkészült könyv több mint három esztendős gyűjtőmunka eredménye.

  Könyvbemutató: Barangolás a labdarúgás szókincstárában
 • A Válogatott

  A magyar válogatott szövetségi kapitánya karácsonyi üzenetében köszönetet mondott a szurkolóknak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy a nemzeti csapat számára sikeres legyen a 2016-os év.

  Bernd Storck: Köszönet az egész éves támogatásért!
 • Szövetség

  Az MLSZ, a hagyományoknak megfelelően, egy év végi összejövetel megszervezésével tiszteleg a magyar válogatott futballistái előtt. A találkozóra minden korábbi és jelenlegi válogatott labdarúgót meghív a szövetség.

  Válogatottak találkozója a Magyar Labdarúgás Napján
 • Szövetség

  1951. október 25-én született, vagyis ma ünnepli 65. születésnapját Mucha József 6-szoros válogatott labdarúgó, labdarúgóedző.

  Ma 65 éves Mucha József
 • Szövetség

  Kedden ülésezett az MLSZ elnöksége, és meghallgatta Bernd Storck beszámolóját az Eb-felkészülésről, és a vb-selejtezők feladatairól. Közeleg a tömegsport hete: előtérben a Grassroots-élményfutball. A női válogatottnál is szükséges a klubokkal való szorosabb szakmai együttműködés.

  Elnökségi támogatás a fiatalításhoz
 • Szövetség

  A magyar szövetség mindhárom UEFA-elnökjelöltet alkalmasnak tartja, de a szlovén elnökben hosszabb távú megoldást is lát.

  Az MLSZ Aleksander Ceferint támogatja