Nyolc emberrel zártunk a spanyolok ellen

2013. október. 14., 16:10   |    

Nyolc emberrel zártunk a spanyolok ellen

U19-es válogatottunkból két játékost is kiállítottak a spanyolok ellen az UEFA-felkészülési torna utolsó játéknapján, a vendégek az emberelőnyt kihasználva 4-1-re győztek.

A magyar válogatott négy, a spanyol két pontot szerzett a szlovákok és a portugálok elleni első meccseken, Mészöly Géza együttesének tehát a csoportelsőségre is esélye volt a torna utolsó meccse előtt.

A 14. percben a spanyolok előtt adódott a mérkőzés első nagy helyzete, de elrontották a lehetőséget, a mieink pedig egy perccel később megszerezték a vezetést: Medgyes Zoltán vezette a spanyol térfélen a labdát, kitette a bal szélen elfutó Varga Szabolcsnak, aki beívelés helyett okosan visszagurított a második hullámban érkező Kalmárnak. A győri középpályás egy igazítás után 18 méterről a bal felső sarokba bombázott.

A gól után fölényben játszott a magyar válogatott, a 22. percben Kalmár néhány csellel a teljes spanyol védelmet maga mögött hagyta, lövését vetődve védte a vendégek kapusa. 24. percben a játékvezető azonnali piros lappal kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó Bobál Dávidot, a szabadrúgásból Santiago Mina Lorenzo a jobb alsó sarokba csavart, 1-1-re alakítva az eredményt.

A 45. percben bombagóllal szerzett vezetést a spanyol válogatott, Ivan Calero Ruiz 19 méterről zúdította a bal felső sarokba a labdát. A második félidő három óriási spanyol ziccerrel kezdődött, Hrabina Alex kétszer is elképesztő bravúrral őrizte meg kapuját a góltól. Az 52. percben egy gyors kontra végén mi is közel jártunk a gólszerzéshez, de a szépen kijátszott helyzet végén a kapufa megmentette a spanyolokat.

A 66. percben egy szabadrúgás után nem tudtunk felszabadítani a 16-osunkon belül, Lorenzo pedig 6 méterről a bal alsó sarokba lőtt, kettőre növelve a spanyol előnyt. A 67. percben Bobál Gergely is piros lapot kapott, nyolc mezőnyjátékossal pedig nem lehetett más a célunk a hajrára fordulva, mint a tisztes helytállás. A 73. percben egy felívelés után közelről megszerezték negyedik góljukat a spanyolok, az utolsó negyedórában viszont már nem voltak hajlandóak focizni, kihasználva kettős emberelőnyüket, a felezővonal közelében passzolgattak, és megőrizték háromgólos előnyüket.

A csoport másik meccsén a portugálok 3-1-re legyőzték a szlovákokat. A tornát a spanyol válogatott nyerte, megelőzve a portugál, a magyar és a szlovák csapatot.

- Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, úgy éreztem, megnyerhetjük a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. - Még az első kiállítás után is volt esélyünk az egyenlítésre, a második piros lap után azonban már nem tehettünk semmit. A játékosok ismét bizonyították, hogy nagyszerűen tudnak küzdeni egymásért, nagy kár, hogy a torna két meccsén is emberhátrányban kellett játszanunk. A jövőben ki kell küszöbölni a fegyelmezetlenségeket, mert a saját dolgunkat tehetjük nehézzé ezekkel.

Magyarország-Spanyolország 1-4 (1-2)
Magyarország:
Hrabina Alex - Polgár Kristóf, Talabér Attila, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Csábi Mihály (Tóth László, 84.), Berecz Zsombor (Vida Krisztofer, 60.), Kalmár Zsolt - Medgyes Zoltán, Bobál Gergely, Varga Szabolcs (Farkas Zoltán, 70.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS