Rajt a vb-selejtezőn - szombaton Ausztria az ellenfél

2013. október. 24., 19:26   |    

Rajt a vb-selejtezőn - szombaton Ausztria az ellenfél

A női A-válogatott szombaton 17 órakor a Bozsik-stadionban fogadja az osztrák együttest.

A Vágó Attila vezette magyar válogatott a csoportból utolsóként, szombaton mutatkozik be vb-selejtező csoportjában. Az első ellenfél az osztrák válogatott lesz, amely két meccset már lejátszott, előbb 4-0-ra verte hazai pályán a bolgárokat, majd 2-1-es vereséget szenvedett Finnországban.

Az osztrák válogatott a harmadik kalapból kapott besorolást a csoportba, míg a mieinket a negyedik kalapból sorsolták, ez is mutatja, hogy ellenfelünket jelenleg magasabban jegyzik. A vendégek közül több játékos is a Bundesligában szerepel hétről hétre - a mieink közül ezt egyedül a Bajnokok Ligája-győztes Jakabfi Zsanett mondhatja el magáról -, ez ugyancsak azt jelzi, hogy nehéz feladat vár Vágó Attila együttesére.

A mérkőzésen hosszabb kihagyás után ismét pályára lép a wolfsburgi Jakabfi Zsanett, aki a felkészülési meccseken sérülése miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. A Bundesliga egyik legjobb támadójaként számon tartott játékos pénteken érkezik meg Magyarországra, és csatlakozik keret többi tagjához. A csapatban egyelőre nem mindenki egészséges, Vágó Fanni hétvégén szenvedett egy kisebb combsérülést, Demeter Réka pedig betegsége miatt hagyta ki az eddigi edzéseket.

DSC_7827|

Vágó Attila a találkozó előtt az mlsz.hu-nak elmondta: fontos az osztrákok elleni meccs, hiszen a jó rajt nagy lendületet adhat a selejtezőkre, de a válogatott nem tekint rá úgy, mint az év legfontosabb összecsapására.

- Csodát nem szabad várni a sorozat előtt, mert vannak nálunk jóval erősebb riválisok a csoportban, de szeretnénk előrelépni, és ehhez a nálunk magasabban jegyzett csapatoktól is pontot, pontokat kell elvenni - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - Az osztrákokat előttünk rangsorolják, ezért erőn felül kell teljesítenünk a győzelemhez, de bízom benne, hogy hazai pályán lehet esélyünk a sikerre. Ellenfelünk keretében több Bundesliga-játékos is található, a csapat erejét jól mutatja, hogy szeptemberi vb-selejtezőjén közel járt a győzelemhez a finnek otthonában, végigtámadta a meccset, de az északiak két szögletből két gólt szerezve végül győzni tudtak.

A szövetségi edző hozzátette: az osztrákok is fiatal kerettel rendelkeznek, válogatottjuk arra a csapatra épül, amely három éve nagyszerűen helyt állt az U19-es Európa-bajnoki döntőben. A magyar-osztrák női örökmérleg felénk billen, eddigi 12 meccsünkből hetet megnyertünk, két döntetlen mellett, három osztrák siker született, 29-13 a gólkülönbség a javunkra. Első alkalommal 1987. június 27-én találkozott a két gárda, akkor 5–1 lett a végeredmény a javunkra.

A játékosok az MLSZ TV-nek elmondták: bizakodva várják a találkozót, a felkészülés során kellően összekovácsolódott a társaság, így minden adott a jó sorozatrajthoz.

A szombati mérkőzés 17 órakor kezdődik a Bozsik-stadionban, a találkozóra ingyenes a belépés.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS