Vereséggel kezdtük a vb-selejtező sorozatot

2013. október. 26., 19:15   |    

Vereséggel kezdtük a vb-selejtező sorozatot

A magyar válogatott vereséggel mutatkozott be a világbajnoki selejtező sorozatban, az osztrákok 3-0-ra győztek a Bozsik-stadionban.

A mérkőzés nem kezdődött jól a mieink számára, a kiegyenlített első percek után az osztrákok első lehetőségüket gólra váltották, egy távoli lövés után a felső lécről kipattanó labdára későn indultak a magyar védők, Carina Wenninger kihasználta ezt, és a hálóba fejelt (0-1). A folytatásban a vendégek enyhe mezőnyfölényben játszottak, de a mieink előtt is adódhatott volna esély a gólszerzésre, a támadásaik azonban kiszámíthatóak voltak, és pontatlanságaink is az osztrákok dolgát segítették.

A 35. percben egy balról érkező beadás után Demeter Réka próbált felszabadítani a kapu előteréből, de a labda lecsúszott a lábáról, és a hálóban kötött ki (0-2). A fordulás után sem segítette a szerencse a mieinket, Lisa Makas lövése után a labda két lábon is megpattant, majd a kapuba vágódott (0-3). A hátralévő időszakban válogatottunk mindent megtett a szépítés érdekében, de csak helyzetekig jutottunk el, Ausztria magabiztos győzelemmel szerezte meg a három pontot.

- Szorosabb meccset vártam, de el kell ismerni, hogy az ellenfél jelenleg jobb játékerőt képvisel nálunk - értékelt a lefújás után Vágó Attila. - A gyors kapott gól után elvesztettük a fonalat, futnunk kellett az eredmény után, nem tudtuk azt a játékot hozni, amit elterveztünk. Most az a feladatunk, hogy a kötelező győzelmeket megszerezzük, elsőként jövő héten a bolgárok ellen, ennek érdekében elsősorban mentálisan kell rendbe hozni a játékosokat. Az idei három meccsre legalább hét pontot terveztünk, ezt sajnos már nem tudjuk elérni, de a következő két selejtezőn végig dominálnunk kell, és érvényre kell juttatnunk a papírformát.

Magyarország-Ausztria 0-3 (0-2)
Magyarország:
Szőcs Réka - Szeitl Szilvia, Tóth Alexandra, Demeter Réka (Tálosi Szabina, 63.), Szabó Viktória - Csiszár Henrietta (Pádár Anita, 72.), Szabó Boglárka - Jakabfi Zsanett, Zágor Bernadett (Zeller Dóra, 55.), Kaján Zsanett - Vágó Fanni

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS