Madridban jártak a RealTanoda fiataljai

2013. november. 02., 22:28   |    

Madridban jártak a RealTanoda fiataljai

A Puskás-hetek keretében ötnapos látogatáson vett részt október 28. és november 1. között Madridba, a Real Madrid vendégeként a RealTanoda szociális és sportiskola 20 bicskei és felcsúti növendéke, 11 lány és kilenc fiú, örök életre szóló élményeket szerezve.

A négy felcsúti nevelő, valamint a Real volt utánpótlásedzője, Tóth-Zele József által felügyelt és kalauzolt gyerekek előbb 8-8-as végeredményt hozó futballmeccsen megmérkőztek a madridi sportiskolásokkal, majd a túra második napján vidámparkban jártak, ellátogattak Európa egyik legnagyobb állatkertjébe, aztán kosárlabda-edzésen vettek részt a Valdebernardo Sportiskolában a Real Madrid szociális sportiskolásaival.

A harmadik napon következett a buszos városnézés Madrid belvárosában, terepszemle Valdebebasban, a Real Madrid edzőcentrumában (ahol megnézték Puskás néhány nappal korábban leleplezett bronz mellszobrát is, majd Pepe, a madridiak portugál sztárja dedikált edzőpólóját ajándékozta a legfiatalabb gyereknek, a bicskei gyermekotthonos Demeter Henriknek), stadiontúra a Bernabéu-stadionban, a Puskás-hetek kiállításának megtekintése, látogatás a Real Madrid Alapítvány irodájában és végül egy fantasztikus futballélmény, a tíz gólt hozó Real Madrid-Sevilla (7-3) spanyol bajnoki mérkőzés, amelyet a helyszínen, a VIP-páholyból nézhettek a gyerekek, és amely meccsen a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc madridi gólcsúcsát.

A zárónapon, Mindenszentek napján a Retiro parkban sétált, sportolt, utcazenészeket nézegetett a madridi realtanodás csapat, aztán Frankfurt érintésével megérkezett Budapestre, ezzel zárult a szociális sportiskolásainak első külföldi útja.

"Gyönyörű élményekkel gazdagodtak a realtanodás gyermekek. Csak azt sajnálom, hogy a madridi út előtt szűkíteni kellett az utaslistát, így csak húsz fiatal élvezhette a Real Madrid Alapítvány vendégszeretetét. A RealTanoda szakmai stábja nevében mondhatom, hogy nem lehetünk elég hálásak a világhírű partnerünknek, amiért életre szóló ajándékkal kedveskedtek a bicskei és felcsúti fiataloknak. Programokban a továbbiakban sem lesz hiány: jövő csütörtökön a tanodásokból álló felcsúti lánycsapat meccsén szurkolnak majd a többiek, két hét múlva a József Attila Színházba hivatalosak a fiatalok. A szombati Puskás Akadémia FC-MTK NB I-es bajnoki mérkőzésen pedig a bicskei gyermekotthon realtanodás lakója végzi el a kezdőrúgást" - mondta az utazásról Szilágyi László, a RealTanoda projektvezetője.

(pfla.hu)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS