Női válogatottak: két Eb-selejtező tornát rendezünk jövő ősszel

2013. november. 20., 13:37   |    

Női válogatottak: két Eb-selejtező tornát rendezünk jövő ősszel

Szerdán délelőtt a svájci Nyonban kisorsolták a női U17-es és női U19-es Európa-bajnoki minitornák csoportjait.

A Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott októberben lép pályára az Eb-selejtező tornán, ellenfelei a svájci, az azeri és a portugál válogatott lesznek. Az október 11-től október 16-ig tartó minitornának Magyarország ad otthont.

Ugyancsak Magyarország rendezi a női U19-es válogatott Eb-selejtező tornáját, mégpedig szeptember 13-18. között. A Turtóczki Sándor vezette magyar válogatott ellenfelei a belga, a szlovén és az észt válogatott lesznek. Mindkét korosztálynál a csoport első két helyezettje jut az elitkörbe.

DSC_4230|

- Nagy sportdiplomáciai siker, emellett jelentős előny lesz számunkra, hogy mindkét korosztályos válogatott hazai pályán szerepelhet a selejtezőben - mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Vágó Attila, a női szakág vezetője. - Mindkét csapat esetében igaz, hogy sikerült elkerülnünk az igazán nehéz ellenfeleket, ezért az U17-től és az U19-től is továbbjutást várok. A fiatalabb korosztálynál a svájciak lehetnek a legnagyobb riválisaink, ugyanakkor a portugál csapat is hozzánk hasonló játékerőt képviselhet, és bár az azerieket sem szabad leírni, úgy gondolom, ők nem tudnak majd harcba szállni az első helyekért. Az U19-es válogatottnak a szlovénokat és az észteket le kell győznie, úgy számolok, hogy itt a belgákkal együtt juthatunk az elitkörbe. Csalódott lennék, ha nem sikerülne mindkét csapattal kiharcolni a továbbjutást, a jó eredményekhez azonban még nagyon kemény munka vár ránk. Ha nemzetközi szinten szeretnénk sikeresek lenni, akkor a következő hónapokban erős ellenfelekkel kell játszanunk, minél több felkészülési meccsen pályára kell lépniük a játékosainknak, és az év elejétől az őszi selejtezőig mindent ennek a tornának kell alárendelnünk.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS