Edzőtáborral zárta az évet az U16-os válogatott

2013. november. 21., 10:44   |    

Edzőtáborral zárta az évet az U16-os válogatott

Szepessy László szövetségi edző a bő keret tagjai közül is több játékost meghívott a háromnapos összetartásra, Telkibe.

Az 1998-as születésű játékosokból álló U16-os válogatott nagyszerű évet zárt idén, meccsei többségét megnyerte, ráadásul aranyérmet szerzett egy rangos moszkvai nemzetközi tornán, ahol nyolc korosztályos válogatott közül lett a legjobb, mind az öt mérkőzését megnyerve.

Az idei évben kialakult a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőnek nekifutó válogatott magja, de a korosztályból időközben több olyan tehetséges játékos is felhívta magára a figyelmet, aki a jövőben beverekedheti magát az együttesbe. Az idei utolsó edzőtáborozás három napja alatt összesen négy edzés szerepelt a programban, és a gyakorlásokon több futballista is közelebb tudott kerülni ahhoz, hogy a következő összetartás során már egy nemzetközi meccsre készülő keretbe is bekerüljön.

- Az elmúlt évben kialakult egy mag, de úgy gondoltuk, hogy az év utolsó összetartásán azokat a játékosokat is megnézzük, akik az elmúlt hónapokban tűntek fel, vagy már korábban is a bő keret tagjai voltak, de kevesebb lehetőséget kaptak a bizonyításra - mondta az mlsz.hu-nak Szepessy László. - Ebben a korban rohamos a fejlődés a játékosoknál mentálisan és tudásban is, ezért folyamatosan figyeljük, ki mennyit lép előre. Mérkőzést nem játszottunk ugyan, de az edzésen is le lehetett mérni, kik azok, akikre számíthatunk tavasszal. A válogatottaknál alkalmazott filozófiát vettük át, a pozíciós játékot, kisjátékokat, illetve a támadások építését, valamint a védekezést gyakoroltuk, az edzéseken követelmény volt, hogy a megfelelő ritmusban, pontossággal, mentális figyelemmel végezzék a játékosok a feladatokat. Láttam jól teljesítő focistákat, ők hamarosan nemzetközi meccsen is bizonyíthatják, hogy helyük lehet az együttesben.

Az edzőtáborozáson résztvevő keret:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK)
Balogh Péter (PFLA)
Bátyity László (PFLA)

Középpályások:

Rétyi Tamás (PFLA)
Kovács Zoltán (Illés Akadémia)
Czeglédy Levente (SZTK-Erima)
Kretz Bálint (Illés Akadémia)
Tóth Bence (Győri ETO)
Molnár Péter (FTC)
Gergényi Bence (Honvéd-MFA)
Mészáros Dominik (Illés Akadémia)
Váczi Dániel (Honvéd-MFA)
Tóth Keve (PFLA)
Herjeczky Kristóf (Honvéd-MFA)
Kelemen Bálint (Győri ETO)
Takács Ronald (DVSC)
Koncsag Martin (Győri ETO)
Bíró Ákos (Honvéd-MFA)
Olaj György (FTC)
Sárközi János (MTK)
Tóvizi Patrik (Illés Akadémia)
Lassú Zsombor (MTK)
Kovács Dávid (Vasas)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS