Főoldal > MLSZ Országos Pályaépítési Program > 90 százalékos támogatással épült pálya Kevermesen

90 százalékos támogatással épült pálya Kevermesen

Szerdán átadták a Békés megyei Kevermesen épült új, 20x40 méteres műfüves játékteret, az MLSZ Pályaépítési Programjának elsőként felavatott kedvezményes pályáját.
2013 júliusában a Magyar Labdarúgó Szövetség „zártkörű” (elsősorban az országos programban induló, de onnan forráshiány miatt lemorzsolódó, valamint a megyei igazgatók által javasolt hátrányos helyzetű települések számára elérhető) pályázatot hirdetett a kedvezményes pályaépítési konstrukcióra vonatkozóan. A nyertes önkormányzatok és sportszervezetek 30% helyett 10% önrész biztosításával építhetnek kisméretű műfüves labdarúgó pályát, így a hátrányos helyzetű régiókban is sportolási lehetőséghez juthatnak a nehéz körülmények között élő fiatalok. A költségek 70 százalékát TAO-forrásból az MLSZ biztosítja, a fennmaradó 20 százalékot pedig a FIFA állja Goal Programjának forrásaiból. A sikerrel pályázó önkormányzatoknak vagy sportszervezeteknek így grund méretű pálya esetén megközelítőleg bruttó 1,5 millió Ft, kisméretű pálya esetén 3 millió Ft önerőt kell biztosítaniuk.

Idén összesen húsz pálya épül fel ebben a konstrukcióban, ezek közül a Békés megyei Kevermes műfüves pályáját avatták fel elsőként, az ünnepélyes átadón az MLSZ részéről Dankó Béla elnökségi tag, a Békés megyei igazgatóság elnöke vett részt. A villanyvilágítással felszerelt modern pálya a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány segítségével és anyagi hozzájárulásával épült meg.

- Kevermes az első olyan dél-békési település, ahol műfüves pályát avathatunk - mondta az ünnepségen Lantos Zoltán, a település polgármestere. - Fontos, hogy a térség fiatalsága minden lehetséges támogatást megkapjon. Minél több a kulturált kikapcsolódási lehetőség és sportlétesítmény, annál több és nagyobb kitörési lehetősége van a fiataloknak az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életre.nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • MLSZ Országos Pályaépítési Program

  A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül ismét lehetőség nyílik Önkormányzatoknak és sportegyesületeknek 12x24 méteres műfüves grundpálya és 20x40 méteres műfüves kispálya építésére pályázni oly módon, hogy a beruházások költségeiből az MLSZ vállalja a 70 %-ot TAO forrásból, a pályázónak pedig a maradék 30 %-ot kell előteremtenie.

  Országos Pályaépítési Program – új pályázati kör indult
 • Fejlesztések - hírek

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Labdarúgó Szövetség 2015-től egy közös projekt keretében rekortán borítású, többfunkciós pályákat épít országszerte EMMI támogatásból, TAO-támogatásból és az önkormányzatok által fizetett önrészekből.

  Elkészült az első rekortán pálya az MLSZ közreműködésével
 • Fejlesztések - hírek

  A Bács-Kiskun megyei településen pénteken adták át az MLSZ pályaépítési programja keretében épült műfüves pályát.

  Műfüves pályát avattak Dunapatajon
 • Szövetség

  Kedden felavatták a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola udvarán kialakított, az MLSZ Országos Pályaépítési Programjában felépült műfüves futballpályát.

  Kedvezményes pályát adtak át Tapolcán
 • Fejlesztések - hírek

  Pénteken az MLSZ pályaépítési programjának keretében Semjénházán 90 százalékos támogatással készült új, 40x20 méteres műfüves pályát adtak át.

  90 százalékos támogatással épült pálya Semjénházán
 • MLSZ Országos Pályaépítési Program

  A piliscsabai futballcsapatok valamint az iskolák sportolási lehetőségei bővültek az új pálya átadásával.

  Piliscsabán folytatódott a pályaavatások sora
 • MLSZ Országos Pályaépítési Program

  A Vas megyei városban ez már a második olyan műfüves pálya, amelyet az MLSZ pályaépítési programjának keretében építettek fel.

  Újabb műfüves pályát adtak át Celldömölkön
 • Fejlesztések - hírek

  Somogy megye újabb, az MLSZ Országos Pályaépítési Programjának keretében épült műfüves pályával gazdagodott hétvégén.

  Barcson folytatódott a pályaátadások sora
 • Fejlesztések

  Pénteken kora délután Nyíregyházán az örökösföldi műfüves pályát, amelyet napokon belül használatba vesznek a helyi utánpótláscsapatok.

  Nyíregyházán új műfüves pályán focizhatnak a fiatalok
 • MLSZ Országos Pályaépítési Program

  A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának hatodik fordulója eredményeként Tatabánya Megye Jogú Városa egy újabb műfüves pályával gazdagodott.

  Kilencre nőtt az új műfüves pályák száma Komárom megyében