Magyar Kupa: további bravúrokat tervez a Nyíregyháza

2013. december. 05., 14:08   |    

Magyar Kupa: további bravúrokat tervez a Nyíregyháza

Szerdán kialakult a Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnye. A legjobb nyolc közé hét NB I-es és egy NB II-es csapat jutott.

Az MK-nyolcaddöntő első meccsei után úgy tűnt, könnyen előfordulhat, hogy a legjobb nyolc közé kizárólag NB I-es csapatok jutnak, a Nyíregyháza azonban ledolgozta egygólos hátrányát a Haladás ellen, és 2-0-ás szombathelyi sikerével bebiztosította a helyét a negyeddöntőben.

A kupaszerepléssel anyagilag is jól járt a klub, hiszen az idei évben a csapatok közt kiosztható, a versenyeredmények alapján járó összdíjazás 100 millió forintra nőtt, a negyeddöntőig eljutó klubok legalább 6 millió forinttal gazdagodtak eddigi eredményeik alapján, és akár már a következő körben megduplázhatják ezt az összeget.

A nyírségiek az első helyen várják a Ness Hungary NB II tavaszi szezonját, és azzal, hogy a Magyar Kupában is állva maradtak, elmondható: szinte hibátlan őszt zártak. Bajzát Péter, a nyírségiek házi gólkirálya az mlsz.hu-nak elmondta: bár a nyolcaddöntő első meccsén a Haladás nyert, a zöld-fehérek nem voltak igazán meggyőzőek azon a találkozón, ezért a visszavágóra a győzelem reményében utazott el a Szpari.

- A kupameccseket nehéz a bajnokikhoz hasonlítani, a legtöbb élvonalbeli együttes ugyanis kényelmesebben játszik a Magyar Kupában, mint az NB I-ben - így a támadó. - Az első meccs első félidejében a szombathelyiek odatették magukat, de a szünet után visszavettek, és ekkor már mi voltunk a jobbak. Arra gondolkodtunk, hogy ha úgy állnak a visszavágóhoz, mint az első meccsen a második félidőhöz, akkor bármi megtörténhet. Érezhető volt, hogy a Haladásból sokat kivett a múlt hétvégi, kettős emberhátrányban befejezett bajnoki, és az is, hogy próbált tartalékolni az idei utolsó mérkőzésére. Nekünk ez volt az idei utolsó fellépésünk, nem kellett tartalékolnunk, felszabadultan játszhattunk. A szünetben, egygólos vezetésnél arra számítottunk, hogy a Haladás semmiképpen sem akar hosszabbítást, ezért mindent megtesz a gólszerzés érdekében. Éppen ezért kontrára játszottunk, és ez be is jött, egy ellentámadás végén kiharcolt szabadrúgásból megszereztük a második gólt, és ezzel eldőlt a továbbjutás.

szpari|A Nyíregyháza kihasználta a szombathelyiek visszafogottabb teljesítményét (fotó: vaol.hu)

A nyírségiek nyolc közé kerülése annak fényében még nagyobb fegyverténynek számít, hogy az elmúlt tíz év hat kupagyőztese közül már csak a DVSC-Teva van versenyben, a Videoton FC, a Ferencváros, a Honvéd és a Kecskemét is búcsúzott a sorozattól.

Bajzát Péter hozzátette: a bajnokság elején kitűzött célok között szerepelt, hogy a Szpari minél tovább jusson a Magyar Kupában, és abban bízik, hogy nem a negyeddöntő jelenti majd a végállomást a csapat számára.

- Amikor kitűztük az idénybeli céljainkat, a bajnoki szerepléssel egyenrangúan fontos volt számunkra a kupában való sikeres helytállás. Elégedettek lehetünk az őszi szereplésünkkel, s ha már idáig eljutottunk, szeretnénk tavasszal is meglepetést okozni a sorozatban. Nem könnyű felvenni a versenyt az élvonalbeli klubokkal, de ha egy-két poszton még tudunk erősíteni, akkor bárki ellen lehet esélyünk a továbbiakban
- fogalmazott a rutinos támadó.

A legjobb nyolc mezőnye a Magyar Kupában:

DVSC-Teva, MTK Budapest, Győri ETO, PMFC-Matias, Újpest FC, Lombard Pápa, DVTK, Nyíregyháza

A Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását december 8-án, vasárnap este, a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában tartják meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS