Az MLSZ nem ért egyet a petícióval

2013. december. 12., 15:41   |    

Az MLSZ nem ért egyet a petícióval

A Szurkolói Iroda Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett petíciójával kapcsolatosan a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja a következő:

A Magyar Labdarúgó Szövetség mindenkor a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik, azokat betartja, és tagszervezeteivel betartatja. A magyarországi jogszabályi környezet nem támaszt nehezebben teljesíthető feltételeket a mérkőzésre járó nézőkkel szemben, mint például Olaszországban, Görögországban, Lengyelországban vagy akár Hollandiában.

A labdarúgó-szövetség sokadszorra is hangsúlyozza, hogy a szurkolók egy része által regisztrációnak nevezett, széles körű adatgyűjtésként beállított folyamat a valóságban nem jelent mást, mint a nézők nevének, születési dátumának és születési helyének megadását, ami nem tekinthető a jegyvásárló magánszférája durva megsértésének.

A Szurkolói Iroda az MLSZ-től függetlenül működő szervezet, amely semmilyen módon nem képviseli a szövetség hivatalos álláspontját.
Az MLSZ a Szurkolói Iroda petíciójának szellemiségével nem azonosul, tartalmával nem ért egyet.
A beadvány több helyen pontatlan, félreértésre lehetőséget adó téves információkat tartalmaz.

Az MLSZ - ahogyan eddig is - a jövőben is elkötelezett a szurkolói társadalommal folytatott konstruktív, egymás érdekeit figyelembe vevő, kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd mellett.

Az MLSZ célja továbbra is az, hogy a labdarúgó-mérkőzésekre kilátogató nézők a korábbiaknál lényegesen kulturáltabb környezetben és sporteseményhez méltó hangulatban élvezhessék a meccseket.

Megjegyzendő, hogy a regisztráció nem minden esetben biztonsági szempontból eleme a rendszernek: a legnagyobb nézettséggel rendelkező ligákban, így például Angliában és Németországban a mérkőzéseket kísérő hatalmas érdeklődés miatt a klubok regisztrációhoz kötik a szurkolókkal való kapcsolattartást, azaz jegyet csak az igényelhet, akinek törzskártyája, klubkártyája vagy tagsági igazolványa van.

Ettől teljesen független és sajnálatos dolog, hogy a rendszer alkalmazásának kezdeti szakaszában előfordulhattak fennakadások, kisebb zavarok. A jogszabály alapján a klubok feladata és felelőssége – az MLSZ-szel együttműködve –, hogy a stadionokba látogatók érdekében hozott törvényt, a nézők személyre szóló beléptetését olyan módon hajtsa végre, hogy azt a mérkőzésre járók szinte észre se vegyék. A kluboktól elvárható, hogy tisztességes és jogkövető magatartást tanúsítsanak, és a jegy vásárlója mindenből csak annyit érezzen, hogy a korábbiaknál kulturáltabb és mindenki számára biztonságos körülmények között szurkolhat. Az MLSZ ezt akarja elérni a magyar stadionokban. A nézők megfelelő kiszolgálása, a szolgáltatások körének és színvonalának jelentős emelése a szurkoló, a klub és a szövetség közös érdeke.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS