Válogatott összetartás: újoncok sora kap esélyt a bizonyításra

2014. január. 04., 14:44   |    

Válogatott összetartás: újoncok sora kap esélyt a bizonyításra

Pintér Attila 32 fős keretet állított össze január 6-7-i válogatott összetartásra, a meghívott játékosoknak közel a fele még nem szerepelt az A-válogatottban.

A decemberben kinevezett szövetségi kapitány még első sajtótájékoztatóján, közvetlenül a bemutatása után elárulta: szeretné elérni, hogy a válogatott bő keretében számításba vett labdarúgók rendszeresen részt vehessenek összetartásokon, annak érdekében, hogy a játékosok minél gyorsabban megismerkedjenek a válogatott követelményrendszerével, a taktikai feladatokkal.

Az OTP Bank Liga klubvezetőivel, edzőivel történt pénteki egyeztetésen Pintér Attila elmondta: január 6-án tartja az első edzőtábort, majd tervei szerint 13-án és 20-án is összehívja a játékosokat, február elején pedig egy törökországi edzőtáborozásra nyílik lehetőség. A szövetségi kapitány arra kérte kollégáit, hogy ők is tegyenek ajánlásokat, saját csapatukból kiket tudnának elképzelni a válogatottban. A megbeszélést követően összeállt az első edzőtáborozás kerete, január 6-án és január 7-én 32 NB I-es labdarúgó találkozik Telkiben.

Pintér Attila hangsúlyozta: a mostani meghívás nem jelent automatikus kerettagságot, a szakmai stáb egyelőre csak ismerkedik a futballistákkal, később az összetartásokon és a bajnoki mérkőzéseken legjobban szereplő labdarúgók, a légiósokkal kiegészülve alkothatják a keretet.

- Nem szeretném, ha félreértéseket szülne a mostani összetartásra kijelölt keret, ezért szeretném előre leszögezni: az, hogy egy adott játékos most meghívót kapott, nem jelenti egyben azt is, hogy később válogatott lesz - jelentette ki a szövetségi kapitány. - Egyelőre csupán arról van szó, hogy a megnevezett játékosokra kíváncsiak vagyunk, és rájuk is gondolunk majd az első válogatott mérkőzésre készülő keret összeállításánál. Sok kiszemeltünk külföldön játszik, őket most természetesen nem tudjuk megnézni, az első válogatott mérkőzésen azonban számítunk rájuk, mint ahogyan több itthon játszó futballistára is a most meghívottak közül.

A keretben több jelenlegi korosztályos válogatott játékos is helyet kapott (Kalmár Zsolt, Holman Dávid, Radó András, Bacsa Patrik), valamint részt vesz a gyakorlásokon a belga Oostende alkalmazásában álló Vass Ádám, az Alanyija Vlagyikavkaztól néhány hete távozó, és jelenleg klub nélküli Priskin Tamás, illetve egyedüli másodosztályú futballistaként a Nyíregyházán védő Balogh János.

A kerettagok hétfőn délelőtt találkoznak Telkiben, mindkét nap két-két edzés szerepel a programban.

Az összetartásra kijelölt keret:

Kapusok:

Verpecz István (DVSC-Teva)
Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Balogh János (Nyíregyháza)

Védők:

Lázár Pál (DVSC-Teva)
Fiola Attila (MVM Paks)
Guzmics Richárd (Haladás)
Lang Ádám (Győri ETO)
Lipták Zoltán (Győri ETO)
Kádár Tamás (DVTK)
Bosnjak Predrag (Haladás)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Devecseri Szilárd (Haladás)

Középpályások:

Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Gyömbér Gábor (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Szakály Péter (DVSC-Teva)
Holman Dávid (Ferencváros)
Vass Ádám (KV Oostende)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Koltai Tamás (Győri ETO)

Támadók:

Varga Roland (Győri ETO)
Orosz Márk (Lombard Pápa)
Szatmári Lóránd (PMFC)
Simon Krisztián (Újpest FC)
Bacsa Patrik (DVTK)
Futács Márkó (DVTK)
Böde Dániel (Ferencváros)
Rudolf Gergely (Győri ETO)
Radó András (Haladás)
Nikolics Nemanja (Videoton FC)
Priskin Tamás (klub nélkül)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS