Az első félidőben nem tudtuk tartani a hollandokat

2014. január. 07., 10:58   |    

Az első félidőben nem tudtuk tartani a hollandokat

Futsalválogatottunk hétfőn este felkészülési mérkőzésen lépett pályára a hollandiai Sittardban.

A hollandok elleni mérkőzés első félidejében meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott a magyar válogatott, a hazaiak már az első percekben vezetést szereztek, majd helyzeteik nagy részéből sikerült gólt lőniük. Az első húsz perc után eldőlt a győzelem kérdése, 5-0-ás hazai előnynél ért véget a félidő.

A második félidőre egészen más felfogású magyar válogatott jött ki az öltözőből, harcosabb, fegyelmezettebb lett a játékunk, és a javulás az eredményben is megmutatkozott, sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést. A mieink a félidő nagy részében támadásban öt mezőnyjátékossal játszottak, góljainkat is az emberelőnyös helyzetek kihasználása hozta meg, Lódi Tamás, Lovas Norbert és Rábl János találatával alakult ki a 6-3-as végeredmény. Kedden este lehetőség nyílik a visszavágásra, ekkor a két csapat ismét megmérkőzik egymással.

- A hollandok egyénileg jobban teljesítettek, hamar vezetést szereztek és több szerencsés gólt is rúgtak - értékelt a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány. - Fontosnak tartom kiemelni, hogy az 5-0-ás félidei hátrány ellenére a csapat nem tört meg, tovább küzdött és szépített az eredményen. A keddi mérkőzésre ugyanúgy készülünk, ahogy eddig is, az mindenképpen előnyt jelent majd, hogy már sokkal jobban ismerjük ellenfelünket.

Hollandia-Magyarország 6-3 (5-0)
Magyarország:
Matkovics Gábor - Trencsényi János, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Szeghy Szabolcs
Cserék: Boldizsár Márk, Gyurcsányi Zsolt, Gál István, Szabó Péter, Öreglaki Norbert, Rábl János, Lovas Norbert, Lódi Tamás, Dróth Zoltán
Magyar gólszerzők: Lódi, Lovas, Rábl

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS