Másodszorra sem bírtunk a hollandokkal

2014. január. 07., 17:39   |    

Másodszorra sem bírtunk a hollandokkal

Futsalválogatottunk második felkészülési mérkőzését is lejátszotta hollandiai túráján, a házigazdák ezúttal is három góllal győztek.

A hétfői összecsapáson az első félidő gyenge teljesítménye vezetett a 6-3-as vereséghez Hollandia ellen, egy nappal később az élet ismételte önmagát, annyiból legalábbis mindenképpen, hogy a keddi visszavágót is meglehetősen visszafogott játékkal és kapott gólokkal kezdtünk. A hollandok első támadásukból, a 19. másodpercben szereztek vezetést, a 2. percben pedig már két találat volt az előnyük. Ezt követően mezőnyfölényt harcolt ki a magyar csapat, főleg a 14. perc után, amikor Sito Rivera támadásban lehozta a kapust, és öt a négy ellen támadtunk. Szépíteni azonban nem sikerült, kétgólos hátrányban ért véget a félidő.

A fordulás után emberfölényes szituációban Lódi Tamás szépített, majd tovább támadtunk az egyenlítésért, de a hazaiak egy eladott labdát az üres kapuba juttattak, 3-1-re alakítva az állást. A mieink becsülettel küzdöttek, egymás után vezették a támadásokat, de a szerencse is elpártolt a csapattól, újabb gólt nem sikerült szerezni, sőt a hollandok még egyszer bevették a kapunkat és 4-1-re nyertek.

- Ma jobban teljesített a csapat, mint a tegnapi napon - mondta a lefújás után Sito Rivera. - A hollandok hatékonyabban használták ki a helyzeteiket, hétszer rúgtak kapura, abból négy gólt szereztek, míg mi tizennyolcszor találtuk el a kaput és mégis csupán egyszer találtunk be. Az ellenfél ismét hamar vezetést szerzett, de sokáig úgy éreztem, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést, hiszen nagyon sok lehetőségünk volt, ám túl sok hibát vétettünk támadásban. Még sokat kell fejlődnünk, de úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, ismét fontos tapasztalatot szerzett a csapat.

Hollandia-Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország:
Matkovics Gábor - Rábl János, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Szeghy Szabolcs
Csere: Trencsényi János, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Boldizsár Márk, Gyurcsányi Zsolt, Gál István, Szabó Péter, Öreglaki Norbert, Lovas Norbert
Magyar gólszerző: Lódi Tamás

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS