Szociális tornát rendeztek Pilismaróton

2014. május. 09., 09:52   |    

Szociális tornát rendeztek Pilismaróton

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Pilismarót Polgármesteri Hivatala a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programjának támogatásával labdarúgótornát rendezett május 7-én, szerdán.

Az MLSZ Grassroots-programja három éve támogatja az értelmi fogyatékkal élők labdarúgását, az ország különböző pontjain tart rendszeresen regionális tornákat számukra. A program célja az, hogy minden focizni vágyó, fogyatékkal élő ember számára biztosított legyen a labdarúgás lehetősége, a játék öröme.

Pilismarót második alkalommal adott otthont a szociális program rendezvényének, ezúttal 170 fiatal futballozott az egész napos program során.

- Igazi ünnepség volt ez a torna, a rendezvénynek köszönhetően megmozdult a falu apraja-nagyja, a futballban tevékenykedő korábbi edzők, játékosok is kilátogattak az eseményre – mondta az mlsz.hu-nak Nyilasi Tibor, a szövetség tanácsadója. - Sajnos Magyarországon nem eléggé ismert a Grassroots fogalma, de ha valaki eljönne és látná ezeket a rendezvényeket, akkor azt mondaná, van értelme nagy számban szervezni ilyen tornákat. A magyar futball ereje és alapja mindig is az amatőrfutball volt, aminek mindenki számára elérhetőnek kell lennie. Nagyon örülök, hogy az MLSZ összefogott Speciális Olimpiai Szövetséggel és támogatja ezeket az eseményeket, bárhol járok az országban mindig az a tapasztalatom, hogy a futballnak fantasztikus összetartó ereje van.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS