Stadionbiztonság: Tavasztól új jegy- és bérletrendszer

2014. február. 04., 14:04   |    

Stadionbiztonság: Tavasztól új jegy- és bérletrendszer

Újabb szakaszához érkezett a stadionok biztonságát fejlesztő projekt.
A Ticket Express Hungary integrálja a már meglévő beléptető rendszereket is, és így 2014 tavaszán az első osztályú stadionokban elindul az egységes, online jegyelővétel. Ekkor készül el a teljes funkcionalitású kamerás beléptetési rendszer is.

A fejlesztés eredményeképpen minden első osztályú stadion mérkőzésére egységesen lehet online jegyek vásárolni elővételben, az ország, vagy akár a világ bármely pontján.

Tavaly indult el a projekt II. üteme, amely az I. ütem öt stadionban (Bozsik Stadion, Szusza Stadion, Rohonci úti Haladás Stadion, Széktói Stadion, Diósgyőri Stadion) átadott rendszerét újabb arénákra terjeszti ki.

A programot az MLSZ közel azonos arányban állami támogatásból és társasági adótámogatásból finanszírozza.
A 2013 nyarán elindult beruházások eredményeként az év végéig az alábbi stadionokban készültek el a jegyértékesítéshez kapcsolódó infrastrukturális beruházások (nyomvonalépítések, pénztárak kialakítása, felújítása, szerverek, személyi számítógépek, nyomtatók telepítése):

1. Hidegkuti Stadion (MTK Budapest)
2. Pécsi úti Stadion (Kaposvári Rákóczi FC)
3. Paksi FC Stadion (MVM Paks)
4. Perutz Stadion (Lombard Pápa Termál FC)
5. Pécsi MFC Stadion (PMFC-Matias)
6. Illovszky Stadion (Vasas SC)
7. ZTE Aréna (Zalaegerszegi TE)

A fenti stadionok esetében – az Illovszky Stadion (Vasas) kivételével – folyik a mobil beléptető és kamerás megfigyelő rendszer tervezése és pályáztatása is.

A jegyértékesítési infrastruktúra, a fix beléptető és videórendszer tervezése, kiépítése megkezdődött a Mezőkövesdi Stadionban, valamint az ETO Parkban (Győri ETO FC). Mobil kamera és beléptetési rendszer készül a Puskás Ferenc Stadionban a gyorsabb, kényelmesebb beléptetés érdekében.

A zöldmezős beruházásban megépülő stadionokat – Aranycsapat Stadion (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia), Nagyerdei Stadion (DVSC-Teva), Albert Stadion (Ferencváros) – összekapcsoljuk a központi jegyértékesítési rendszerrel, amelyhez a Sóstói Stadion (Videoton FC) is csatlakozik.

Az MLSZ a központi jegyrendszer kiterjesztésére kiírt tenderen a Ticket Express Hungary Kft.-vel kötött szerződést, amely vállalta a már meglévő beléptető rendszerek (AVET, SkiData) teljes körű integrációját is. Az MLSZ a Ticket Express Hungary-vel megkezdte a programfejlesztési, telepítési és implementálási munkákat.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS