Futsal: Márciusban Görögország a következő ellenfél

2014. február. 10., 16:37   |    

Futsal: Márciusban Görögország a következő ellenfél

Sito Rivera szövetségi kapitány keddtől háromnapos összetartásra hívta a válogatott keretet. A program a csütörtöki, Veszprém elleni edzőmérkőzéssel zárul. A csapat bő egy hónap múlva már mérkőzéseket játszik: március 16-án és 17-én Görögország együttesét fogadja.

Futsalválogatottunk franciaországi túrával zárta a 2013-as évet, és Hollandiában nyitotta 2014-et. Mindkét országban két barátságos mérkőzést játszott a házigazdákkal, a franciákat sikerült az első mérkőzésen legyőznünk, ezt követően szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Hollandiában kétszer alulmaradt a válogatott.

A válogatott keret keddtől Móron készül, ezúttal a győriek – Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Balázs Zoltán és Harnisch Ákos – nélkül. Sito Rivera tizenhat játékosnak küldött meghívót, közülük Tombácz Róbert, Klacsák Bence, Karacs Dániel, Horváth Norbert és Komáromi Péter újonc. Utóbbi már részt vett a hollandiai út előtti összetartáson, de sérülése miatt nem utazhatott el a csapattal. A többiek először készülnek a felnőtt válogatott kerettel.

– Minden hónapban találkozunk a játékosokkal, szükség van erre, mivel lépést akarunk tartani az európai elittel. A vereségek ellenére a hollandok elleni mérkőzésből is sokat tanultunk. Ezúttal nincs hivatalos mérkőzésünk, de szerdán játszunk egy edzőmeccset a Veszprémmel, amit szeretnék külön is megköszönni a klubnak. Természetesen az új kerettagokat is ki szeretném próbálni az edzőmérkőzésen – mondta Sito Rivera.

A válogatott következő ellenfele március 16-án és 17-én Görögország lesz. Az első mérkőzésre Szombathelyen, a másodikra Pápán kerül sor, egyaránt 18 órától.

A válogatott kerete:

Tihanyi Csaba (MVFC Berettyóújfalu)
Pallai Gábor (DEAC Futsal Club)
Tombácz Róbert (Újszegedi TC)
Szeghy Szabolcs (MAFC BME DA)
Öreglaki Norbert (MAFC BME DA)
Dávid Richárd (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Lovas Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Gál István (MVFC Berettyóújfalu)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Komáromi Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Norbert (Dunakeszi Kinizsi)
Karacs Dániel (Ferencváros)
Gyurcsányi Zsolt (Haladás VSE)
Klacsák Bence (Cső-Montage BFC)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS