Tatai szakmai nap: fókuszban az MLSZ-stratégia és a sportágfejlesztés

2014. február. 23., 20:20   |    

Tatai szakmai nap: fókuszban az MLSZ-stratégia és a sportágfejlesztés

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság szakmai napot tartott Tatán az Olimpiai Központban.

Dr. Kancz Csaba MLSZ megyei társadalmi elnök köszöntője után Khéner László MLSZ megyei igazgató megnyitójában ismertette az elmúlt évek fejlesztéseit: - Tizenkét műfüves pálya épült meg az elmúlt két és fél évben megyénkben és több tucat sportlétesítmény újulhat meg a közeljövőben - mondta a megyei igazgató.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Magyar Labdarúgó Szövetség 10 éves stratégiai tervét mutatta be a szépszámú közönségnek: - Illúzió lenne a nagy fejlesztésektől rögtön eredményt várni. Meggyőződésem, hogy a látványos eredmény eléréséhez öt-tíz év szükséges. Szeretnénk, ha a családok fokozatosan visszatérnének a stadionokba - fogalmazott Sipos Jenő. A szóvivő elmondta, hogy sok egymással összefüggő területet kell fejleszteni, hogy idővel újra népszerű és sikeres sportágról beszélhessünk.

Bordán Csaba a Puskás Akadémia utánpótlás edzője a spanyol tapasztalatokról, a hazai és külföldi edzésmunka közti különbségekről beszélt, valamint ismertette a hallgatósággal a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia filozófiáját és szellemiségét. Bánki Erik MLSZ elnökségi tag a magyar állam sporthoz való viszonyát mutatta be, és hangsúlyozta: az elmúlt három évben soha nem látott támogatásban részesült a magyar sport és azon belül a labdarúgás. Kitűzött cél, hogy minél többen rendszeresen mozogjanak, a fiatalok közül ma 67 ezer fővel több sportol ma, mint három évvel ezelőtt - jegyezte meg Bánki Erik.

Dénes Ferenc sportközgazdász az amatőr és a profi sport közötti különbségeket valamint az amatőr sport gazdaságra vonatkozó hatásait ismertette. - Az állam megteremti a feltételeket, viszont a sportágban dolgozó szakembereknek kell élniük a lehetőségekkel - szögezte le a sportközgazdász.

A szakmai napon a megyei igazgatóság 30 utánpótlásedző munkáját jutalmazta, valamint Őze Tibor Grassroots-menedzser és Csák-Albert Grassroots koordinátor átadták a megyei grassroots sportszervezői tanfolyamon végzett hallgatóknak az okleveleket.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS