Főoldal > Egyetemi futball > Ma nyitják meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

Ma nyitják meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

(fotó: kek.elte.hu)
Ma este fél 8-kor kezdődik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) megnyitója az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A megnyitón beszédet mondott többek közt Nyilasi Tibor, az esemény fővédnöke, és itt kerül sor a csoportmérkőzések sorsolására is.
Március 6-án, csütörtök este nyílik meg, majd 7-én és 8-án zajlik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. A több mint 20 éves múltra visszatekintő sportrendezvényt Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyar egyetemisták hozták létre. Az eseményen Kárpát-medence legjobb egyetemista futsal csapatai mérkőznek meg egymással. A résztvevők többek közt a szlovákiai Révkomáromból, a kárpátaljai Beregszászról, a romániai Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről, valamint a szerbiai Újvidékről érkeznek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség évek óta együttműködő partnerként segíti a rendezvény szervezőit, az idei torna szakmai fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódik karitatív kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a sporton keresztül segítenek – ezúttal a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtenek sportfelszereléseket, sportjátékokat.

A rendezvény további érdekessége, hogy a futsal döntő előtt megrendezésre kerül az I. Magyar Egyetemi és Főiskolai Cheerleader Bajnokság is.

A rendezvény honlapja: http://kek.elte.hu/

Program:
Március 6., csütörtök
19:30 Megnyitó, sorsolás
Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar, Múzeum krt. 4/A, Dékáni tanácsterem

Március 7., péntek
8:00-22:30 Futsal torna: csoportmérkőzések
Helyszín: ELTE Bogdánfy úti Sporttelep

Március 8., szombat
8:00-15:30 Futsal torna: rájátszás
15:30-tól I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság
17:00 Futsal torna döntő
17:30 Díjátadó ceremónia
Helyszín: ELTE Bogdánfy úti Sporttelep

nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Egyetemi futball

  2015. május 7-8-án rendezi meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a Futsal Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságot.

  A legjobb egyetemi futsalosok az ELTE-n
 • Egyetemi futball

  A debreceni Campus Fesztivál – a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség együttműködésében - ad otthont az országos kispályás labdarúgódöntőnek, ahol a 2013/2014-es tanév legjobb egyetemi labdarúgó csapatai játszanak majd egymással.

  Telekom Egyetemi Labdarúgó döntő a debreceni Campus Fesztiválon
 • Egyetemi futball

  2014 nyarán nemcsak Brazília, hanem a XI. kerületben az ELTE is vendégül látja a legjobb csapatokat. Az Egyetemi Mini Világbajnokság szervezője az idén 115 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. A torna célja az egyetemi labdarúgás népszerűsítése.

  Egyetemi minivébét szervez az ELTE-BEAC
 • Egyetemi futball

  Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte az MLSZ szakmai támogatása mellett megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját és az Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot a hétvégén. A kupát a sepsiszentgyörgyiek vihették haza, a cheerleader országos bajnoki címet az ELTE nyerte.

  Határokon átívelő közösség a KEK-en
 • Egyetemi futball

  Rengeteg egyetemista és főiskolás lépett pályára az MLSZ szabadidős bajnokságán a Campus Kupa keretében.

  Idén is nagy sikert hozott a Campus Kupa