Főoldal > Egyetemi futball > Határokon átívelő közösség a KEK-en

Határokon átívelő közösség a KEK-en

Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte az MLSZ szakmai támogatása mellett megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját és az Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot a hétvégén. A kupát a sepsiszentgyörgyiek vihették haza, a cheerleader országos bajnoki címet az ELTE nyerte.
Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2-1-re verte a házigazda ELTE csapatát a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét. A március 6-8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett 5 országból, többek közt Beregszászról, Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Szabadkáról, hazánkon belül pedig Budapestről, Pécsről, Debrecenből és Gödöllőről.

A szervezők büszkék arra, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csupán egy sportesemény, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is, nagyon fontos társadalmi érték szimbóluma. Nyilasi Tibor, a rendezvény egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: "A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre." Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600-900 km távolságról utaznak a csapatok és valódi közösség alakult ki az évek során.

Az eseményen került sor az I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságra. Az országos bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, míg az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata pedig a legjobb határon túli együttesnek járó díját is felajánlotta az Iskolaközpont számára.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Egyetemi futball

  2015. május 7-8-án rendezi meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a Futsal Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságot.

  A legjobb egyetemi futsalosok az ELTE-n
 • Egyetemi futball

  A debreceni Campus Fesztivál – a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség együttműködésében - ad otthont az országos kispályás labdarúgódöntőnek, ahol a 2013/2014-es tanév legjobb egyetemi labdarúgó csapatai játszanak majd egymással.

  Telekom Egyetemi Labdarúgó döntő a debreceni Campus Fesztiválon
 • Egyetemi futball

  2014 nyarán nemcsak Brazília, hanem a XI. kerületben az ELTE is vendégül látja a legjobb csapatokat. Az Egyetemi Mini Világbajnokság szervezője az idén 115 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. A torna célja az egyetemi labdarúgás népszerűsítése.

  Egyetemi minivébét szervez az ELTE-BEAC
 • Egyetemi futball

  Ma este fél 8-kor kezdődik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) megnyitója az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A megnyitón beszédet mondott többek közt Nyilasi Tibor, az esemény fővédnöke, és itt kerül sor a csoportmérkőzések sorsolására is.

  Ma nyitják meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját
 • Egyetemi futball

  Rengeteg egyetemista és főiskolás lépett pályára az MLSZ szabadidős bajnokságán a Campus Kupa keretében.

  Idén is nagy sikert hozott a Campus Kupa