Magyar Kupa: kétgólos előnyben az MTK, a DVSC és az Újpest

2014. március. 12., 19:59   |    

Magyar Kupa: kétgólos előnyben az MTK, a DVSC és az Újpest

A Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai mérkőzései közül a DVSC-Teva 3-1-re megnyerte a keleti derbit, az MTK 2-0-ás győzelmet aratott a Győri ETO ellen, míg az Újpest FC a Pécset verte idegenben 3-1-re.

Az MTK nagy elánnal vetette bele magát a játékba az ETO ellen, és több helyzet után a 36. percben megszerezte a vezetést, Kanta József beadását követően Torghelle Sándor fejelt a hálóba (1-0). A második félidőben hiába cserélt a Győr, az MTK volt veszélyesebb, és a 67. percben gólt is szerzett, Kanta József szabadrúgásból csavart a kapuba (2-0), beállítva a végeredményt.

A Nyíregyháza-DVSC rangadó első félidejében felváltva veszélyeztettek a csapatok, de gól nem született. A fordulás után a vendégek gyorsan előnyt szereztek, Bódi Ádám jobb oldali beadása után Tisza Tibor fejelt a hálóba (0-1). Nem sokkal később büntetőhöz jutott a Loki, Bódi Ádám nem hibázott (0-2). A nyírségiek a 65. percben visszahozták a győzelmi reményeket, Huszák szabadrúgásból volt eredményes (1-2). A 79. percben kialakult az 1-3-as végeredmény, Tisza 16 méterről lőtt a kapuba.

Pécsen az első félidőben mindkét csapat a biztonságos védekezést tartotta szem előtt, így helyzetek sem alakultak ki a kapuk előtt. A második félidőben sebességet váltott az Újpest, és Vasiljevic szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést is (0-1). Néhány perccel később a pécsiek büntetőt hibáztak, majd az Újpest is tizenegyeshez jutott, és Vasiljevic megduplázta a vendégek előnyét (0-2). A 0-3-as eredményt Vasiljevic alakította ki, egy jobb oldali szöglet után fejelt a jobb sarokba. A pécsiek Pölöskey Péter találatával szépítettek ugyan (1-3), de tovább nem tudtak zárkózni, sikerével az Újpest közel került a továbbjutáshoz.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS – DVSC-TEVA 1–3
Gólszerző: Huszák a 65., ill. Tisza az 50. és a 79., Bódi az 53. percben

MTK – GYŐRI ETO 2–0
Gólszerző: Torghelle a 36., Kanta a 67. percben

PMFC-MATIAS - ÚJPEST FC 1-3 (0-0)
Gólszerző: Pölöskey a 85., ill. Vasiljevic 65., 73., 80.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS