Magyar Kupa: kétgólos hátrányt dolgozna le az ETO

2014. március. 25., 13:02   |    

Magyar Kupa: kétgólos hátrányt dolgozna le az ETO

Kedden egy, szerdán három mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A kupaforduló keddi mérkőzésén a DVSC-Teva a Nyíregyházát fogadja. A listavezetők összecsapására a debreceniek készülhetnek magabiztosabban, két hete, az idegenbeli első meccsen ugyanis kétgólos előnyt szereztek (3-1), a hajdúsági fővárosból pedig legtöbbször a legerősebb NB I-es csapatok sem sok sikerélménnyel térnek haza. A Szparinál az NB II-es bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként, ez az álom megvalósulni látszik, persze, még szebbé tenné a szezont, ha sikerülne legalább egy meccsen "megfricskázni" a nagy rivális Lokit.

A szerdai napot az Újpest várhatja a legkényelmesebb helyzetben, a 3-1-es pécsi győzelem után saját közönsége előtt harcolhatja ki az elődöntőbe kerülést. A mecsekaljaiak ellen azonban nem mehetnek biztosra a fővárosiak, a PMFC ugyanis nemrégiben 5-2-re nyerni tudott a bajnoki címvédő ETO otthonában, ez az eredmény most is továbbjutást érne Lőrincz Emil együttese számára.

Biztató az MTK helyzete is, de a csapat dolgát nehezíti, hogy a 2-0-ás hazai győzelem után idegenben játszik a Győri ETO-val. A zöld-fehérek a visszafogott tavaszi kezdés után kezdenek magukra találni, legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, és megszilárdították helyüket a dobogón. Garami József csapata ugyanakkor kikapott hétvégén a Videoton FC-től, idei két idegenbeli bajnoki meccsén gólt sem tudott szerezni.

- Biztos vagyok benne, hogy más lesz ez a mérkőzés, mint az MTK otthonában lejátszott kupameccs – mondta Pátkai Máté az mlsz.hu-nak. - Azóta a Vidit és a Paksot is megvertük a bajnokságban, jó formában vagyunk, ezért lesz esélyünk arra, hogy ledolgozzuk a hátrányt és továbbjussunk. A hazai pálya nagy előnyt jelenthet, de nem lesz egyszerű dolgunk, az MTK ellen kétgólos hátrányból csak a legjobb játékunkkal fordíthatjuk meg a párharcot. Erre készülünk szerdán.

A DVTK kétgólos vereséggel zárta vasárnapi, újpesti kiruccanását, a hangulat volt már jobb is a miskolci városrészben. Egy Magyar Kupa-továbbjutás lendületet adhat a csapatnak a folytatásra, ehhez az idegenbeli 2-2 után elég lenne egy góllal legyőzni a Lombard Pápát, sőt egy 0-0-ás vagy 1-1-es döntetlen is diósgyőri elődöntőt érne.

- Úgy gondolom, hogy esélyesebbek vagyunk, hiszen hazai pályán játszunk és köztudott, hogy Diósgyőrbe a csapatok nem győzni járnak. Természetesen ezúttal is csak a győzelem az elfogadható eredmény, ugyanis szeretnénk minél tovább eljutni a kupában, célunk a döntőbe kerülés. A Pápa elleni kupameccs nagyon fontos lesz a bajnokságra nézve is, hiszen tavasszal eddig nem szerepeltünk fényesen, és egy esetleges győzelem erőt és önbizalmat adhatna a csapatnak - mondta az mlsz.hu-nak Kádár Tamás, a DVTK válogatott védője.

A Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágók programja:

kedd:

DVSC-Teva - Nyíregyháza, 17.00

szerda:

DVTK - Lombard Pápa, 18.00
Győri ETO - MTK, 18.00
Újpest FC - PMFC-Matias, 18.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS