Magyar Kupa: elődöntős a DVTK, az Újpest és az MTK

2014. március. 26., 19:55   |    

Magyar Kupa: elődöntős a DVTK, az Újpest és az MTK

A szerdai játéknap után kialakult a Magyar Kupa elődöntőjének mezőnye.

A DVSC-Teva kedden magabiztos győzelemmel biztosította be a helyét a Magyar Kupa elődöntőjében, szerdán pedig az MTK, a DVTK és az Újpest harcolta ki a legjobb négy közé kerülést a sorozatban. Az újpestiek kétgólos előnnyel kezdték meg a Pécs elleni, hazai visszavágót, és ezúttal is magabiztosan győzték le - a némileg tartalékosan felálló - ellenfelüket. Félóra játék után Balogh Balázs szerzett vezetést a hazaiaknak, majd nem sokkal később Zamostny Balázs növelte együttese előnyét. Fordulás után Zamostny ismét betalált, az 56. percben pedig Suljic növelte négy gólra az előnyt, így a lila-fehérek 7-1-es összesítéssel léptek tovább a párharcból.

A DVTK az idegenbeli 2-2 után támadólag lépett fel a Lombard Pápa ellen, és ennek már 16 perc után gól lett az eredménye, Bacsa Patrik beadása után a védők nem tudtak felszabadítani, Futács Márkó pedig közelről a hálóba továbbított. A 29. percben Futács ellen szabálytalankodott Csizmadia Csaba a 16-oson belül, a játékvezető piros lappal büntette a védőt, a DVTK-nak pedig tizenegyest ítélt, amit a sértett értékesített. A diósgyőriek a folytatásban is támadó szellemben játszottak, és helyzeteikből még egyet kihasználtak a lefújásig, Kosztics állította be a 3-0-ás végeredményt.

A Győri ETO kétgólos hátrányban alaposan bekezdett az MTK ellen, és akciói a félidő felére eredményre vezettek, Pátkai Máté a 21. percben, Varga Roland a 24. percben talált a kapuba. A folytatásban az MTK vette át az irányítást, és helyzetei közül egyet értékesített is a szünet előtt, Kanta József csavart 16 méterről a hálóba. A fordulás után megszületett a második MTK-találat is, Eppel Márton kapott jó indítást, majd gurított a hazai kapuba, 2-2-re alakítva az eredményt. Az ETO lélekben feladta a továbbjutást, legalábbis erre utalt, hogy az MTK akár újabb gólokat is szerezhetett volna, de elhibázta a lehetőségeket. A győriek a 85. percben Nemanja Andric találatával visszavették ugyan az előnyt, de ez nemcsak a továbbjutás kiharcolásához volt kevés, de végül a győzelemhez is, a 87. percben ugyanis Kanta József lőtt nagy gólt, beállítva a 3-3-as végeredményt.

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágók:

Újpest FC - PMFC-Matias 4-0
Gólszerző: Balogh B. a 30., Zamostny a 34., Zamostny a 47., Suljic az 56. percben
Továbbjutott az Újpest 7-1-es összesítéssel

DVTK - Lombard Pápa 3-0
Gólszerzők: Futács a 16., Futács a 22., Kosztics a 78. percben
Továbbjutott a DVTK 5-2-es összesítéssel

Győri ETO - MTK Budapest 3-3
Gólszerzők: Pátkai a 21., Varga a 24., Andric a 85., ill. Kanta a 45., Eppel a 47., Kanta a 87. percben
Továbbjutott az MTK 5-3-as összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS