U19-es Eb: elégedetten zárta látogatását az UEFA-delegáció

2014. március. 28., 19:42   |    

U19-es Eb: elégedetten zárta látogatását az UEFA-delegáció

Csütörtökön és pénteken ismét Magyarországra látogatott az UEFA delegációja, hogy leellenőrizze, hogy állnak a júliusi U19-es Európa-bajnokság előkészületei.

Az UEFA képviselői negyedik alkalommal jártak hazánkban az U19 Eb-vel kapcsolatban, ezúttal Pierpascal Larotonda, az UEFA projektigazgatója és Tero Auvinen, az UEFA stadioninspektora utazott el Magyarországra, a torna közvetítési jogait birtokló Eurosport TV társaság három képviselőjének társaságában. Az MLSZ-t Igaz András tornaigazgató, az Eseményszervezési Osztály vezetője és Szabó Vilmos tornaigazgató-helyettes, az Eseményszervezési Osztály munkatársa képviselte, illetve részt vett a bejárásokon Makray Balázs helyszínigazgató, Polyák Balázs helyszínfelelős is.

Csütörtökön a pápai stadiont és a felcsúti stadiont tekintették meg az UEFA vezetői, ezúttal már a televíziós közvetítési szempontok kerültek a figyelem középpontjába. A stadionok megfelelnek a tévés követelményeknek, Pápán szükségesek apróbb módosítások ebben a tekintetben. Felcsúton a vadonatúj aréna teljes mértékben megfelel az elvárásoknak. A Pancho Aréna kapcsán az UEFA képviselői elmondták, hogy számukra is meglepően gyors az az ütem, ahogyan épül a stadion, óriási az előrelépés a legutóbbi, február végi szemle óta.

Az is véglegessé vált, hogy a torna csoportbeosztásának sorsolására június 19-én, a Puskás Akadémia aulájában kerül majd sor, ennek részletes programját hamarosan nyilvánosságra hozzák a rendezők. A tornára zajló kvalifikáció június közepén ér véget, a házigazda magyar válogatott mellé hét együttes csatlakozik, a nyolc résztvevő két négyes csoportban küzd az elődöntőbe kerülésért.

A felcsúti látogatás egy értekezlettel ért véget, melyen a felek egyeztették a sorsolással kapcsolatos feladatokat.

A korábbi bejárás alkalmával a torna mérkőzéseinek másik két helyszínét (ETO Park, Szusza Ferenc Stadion) már televíziós szempontok szerint is bejárták az UEFA képviselői, így azok ellenőrzésére most nem volt szükség. A napot egy estébe nyúló egyeztetés zárta, melyen a szervezők véglegesítették a következő napok, hetek lépéseit.

Pénteken a Puskás Ferenc Stadionban és a Bozsik Stadionban járt a delegáció, a két helyszín felmérésére azért volt szükség, mert a szabályok előírják, hogy a rendezőnek tartalék helyszínről is gondoskodnia kell.

A nap folyamán Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is fogadta a küldöttséget, és körbevezette az UEFA vezetőit az épülő Albert Stadionban. A látogatás nem kapcsolódott az U19-es tornához, de az UEFA szakemberei szerették volna látni a stadiont.

Az UEFA projektigazgatója a második nap végén elmondta: megítélése szerint rendben haladnak az előkészületek, a továbbiakban az eddigiekhez hasonló precíz, pontos munkát várnak el a szervezőktől.

- Rövid, ám hasznos viziten vagyunk túl, rendkívül fontosak ezek a bejárások, a személyes tapasztalatszerzések és egyeztetések - mondta a kétnapos program végén az mlsz.hu-nak Igaz András. - Bár napi kapcsolatban vagyunk az UEFA munkatársaival, egy ilyen személyes találkozó során sokkal gyorsabban lehet haladni az egyeztetésekkel és könnyebb a részletek tisztázása is. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, és továbbra is a megfelelő ütemben szeretnénk haladni az előkészítéssel. A következő napokban véglegesítésre kerülnek a torna marketing, promóciós és transzport tervei, valamint a grassroots és média tervei is, továbbá megkezdődnek a sorsolás megrendezésének előkészületei.

A következő látogatásra közvetlenül a sorsolás előtt kerül majd sor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS