Futsal U21: kétgólos hátrányból győztünk Románia ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. április. 09., 21:17
Futsal U21: kétgólos hátrányból győztünk Románia ellen

Korosztályos válogatottunk felkészülési mérkőzés keretében 4-2-re győzött Románia válogatottja ellen Berettyóújfalun.

A román csapat intenzív letámadással kezdte a találkozót, amelynek hamar meg is lett az eredménye, a kissé fáradtnak tűnő magyar válogatott már a harmadik percben kétgólos hátrányba került. Fiataljaink a kétgólos hátrány ellenére nem adták fel a küzdelmet, hamar szépíteni tudtak, Apatini Márk egy oldalberúgás után szépen elpasszolta a labdát a kapus mellett (1-2). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, a második gólunkat az ETO játékosa, Püspök Péter szerezte egy kontra után (2-2). A magyar válogatott nem elégedett meg ennyivel, így még az első félidő végén sikerült megszereznie a vezetést. Püspök Péter mutatta meg ismét, hogy zavarba hozható a román védelem, az ellenfél térfelén labdát szerzett, majd hanyag eleganciával a kapus fölött a hálóba emelt (3-2).

A félidő végéig nem változott az állás, 3-2-es magyar vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.
A második játékrészben a románok eredménykényszerben futballoztak és gyakorlatilag végig domináltak a hátralévő időben, gólt azonban nem sikerült szerezniük, a szervezett magyar védelem jól szűrte támadásaikat. A második félidő közepén növeltük az előnyünket, a felnőtt válogatottsággal is rendelkező Klacsák Bence ment el a jobb oldalon, a hosszún érkező Ragadics Krisztián pedig remek ütemben érkezett, és kialakította a végeredményt (4-2). A mérkőzés végén a románok lehozták a kapusukat is, de Mezei Dávid bravúrt bravúrra halmozva rendre hárította a próbálkozásokat.

- Elégedett vagyok a játékosokkal, nagyon nagy dolognak tartom azt, hogy csapatom kétgólos hátrányban nem adta fel a mérkőzést, és fordítani tudott. Nemcsak az eredmény ad okot a bizakodásra, hanem a mutatott játék is. Külön öröm számomra, hogy góljaink nagy része begyakorolt figura után született. A holnapi mérkőzés Romániában nehéz lesz, de bízom a csapatban - mondta Sito Rivera szövetségi kapitány, utalva a csütörtöki, idegenbeli visszavágóra.

Magyarország - Románia 4-2 (3-2)
Magyarország: Boldizsár Márk – Szabó Péter, Ragadics Krisztián, Apatini Márk, Klacsák Bence
Cserék: Mezei Dávid, Kovács Áron, Püspök Péter, Hosszú Ádám, Szabó Zsolt, Bognár Bence, Lukács Levente, Lukács Ákos, Vas Ádám
Gólszerzőink: Apatini, Püspök (2), Ragadics

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.