Futsal U21: döntetlent harcoltunk ki Romániában
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. április. 10., 23:14
Futsal U21: döntetlent harcoltunk ki Romániában

A szerdai, berettyóújfalui 4-2-es siker után csütörtökön Nagyváradon mérkőzött meg a román korosztályos csapattal a magyar U21-es futsalválogatott.

A románokat fűtötte ugyan a visszavágás vágya azok után, hogy szerdán kétgólos vezetésről 4-2-re kikaptak a mieinktől, mégsem ők domináltak az első percekben, a jó kezdést követően a 8. percben Lukács Levente találatával megszereztük a vezetést is. A 16. percben ismét magyar gól következett, ezúttal Püspök Péter volt a gólszerző, majd a második félidő közepén, Klacsák Bence volt eredményes, ezzel már 3-0-ra vezettünk. A románok egy pillanatra sem adták fel, hatalmas iramot diktáltak a folytatásban, óriási nyomás alá helyezték a védelmünket, és a hajrára 3-3-ra alakították az állást. Mi kontrákból dolgoztunk ki lehetőségeket, de ezeket elhibáztunk, így nagyon izgalmas lett a vége, a hazaiaknak lehetőségük lett volna a győzelemre is, de kisbüntetőt hibáztak, 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

- A második meccs fizikálisan sokkal nehezebb volt, mint az első, a játékosok nem szoktak hozzá az európai iramhoz, és ahhoz, hogy két nap alatt két ilyen éles meccset játsszanak - mondta a meccs után Sito Rivera szövetségi kapitány. - Bravúr volt, hogy vezetni tudtunk, és ellenfelünk végül csak a hazai pálya minden előnyét kihasználva tudott egyenlíteni. A hozzáállásért, az akaratért minden játékosomnak nagy gratuláció jár, és arra is büszkék lehetnek, hogy egy győzelmet és egy döntetlent értünk el az átlagéletkort tekintve idősebb román válogatott ellen.

Futsal U21-es válogatott mérkőzés
Románia-Magyarország 3-3 (0-2)
Magyarország: Mezei Dávid - Szabó Péter, Püspök Péter, Bognár Bence, Apatini Márk
Cserék: Boldizsár Márk, Kovács Áron, Ragadics Krisztián, Hosszú Ádám, Szabó Zsolt, Lukács Levente, Lukács Ákos, Vas Ádám, Klacsák Bence

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.