Ötöt lőtt az éllovasnak az MTK, nehezen nyert a Fradi

2014. április. 12., 21:56   |    

Ötöt lőtt az éllovasnak az MTK, nehezen nyert a Fradi

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a DVTK idei első bajnoki vereségét szenvedte el, a Videoton FC ismét botlott, így a Ferencváros is beérte pontszámban a fehérváriakat.

Ferencváros - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Mateos (11-esből) a 64. percben

A Puskás Akadémia meglepetésre jóval veszélyesebben játszott az első félidőben, hiába birtokolta többet a labdát a Fradi. A vendégek legnagyobb helyzetét Szakály Dénes hagyta ki, de Dibusz Dénesnek több védést is be kellett mutatnia, hogy meccsben tartja együttesét. A második félidőben is a Puskás Akadémia játszott jobban, de a kihagyott helyzeteket megbüntette a Ferencváros, Leonardo helyzeténél a Tamás Márk szabálytalanságáért megítélt büntetőt Mateos értékesítette, Tamást ráadásul kiállították. A vendégek emberhátrányban sem adták fel a támadásokat, de nem sikerült gólt szerezniük, sőt, a hajrában Szekeres Adrián is piros lapot kapott, így a következő bajnokin nem lesz könnyű dolga Benczés Miklósnak a védelem összeállításakor. A Ferencváros sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg.



Mezőkövesd-Zsóry - MVM Paks 2-2 (2-0)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Bognár a 4., Menougong a 29., ill. Windecker a 47., Simon a 49. percben

A kövesdiek már a 4. percben vezetést szereztek, egy paksi labdavesztés után Bognár István tört kapura, majd 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A Paks helyzetekkel válaszolt a gólra, a Mezőkövesd pedig kissé visszaállt, a 29. percben mégis növelte előnyét, Bognár szabadrúgását követően George Menougong fejelt 5 méterről a hálóba (2-0). A fordulás után mindössze négy percre volt szüksége a Paksnak az egyenlítésre, előbb Bori Gábor beadása után Windecker József lőtt 5 méterről a hálóba (2-1), majd Báló Tamás szögletéből Simon Attila talált a kapuba (2-2). A folytatásban a Paks előtt nyílt több lehetőség (a legnagyobbat Könyves hagyta ki), de a fordítás nem sikerült, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Videoton FC - Lombard Pápa 2-2 (0-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Zé Luís az 53., Álvarez a 62., ill. Arszics a 10., Marics az 58. percben

A Videoton FC nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de a 10. percben, első helyzetéből a pápaiak szereztek vezetést: egy bal oldali beadást követően Lazar Arsic továbbított 6 méterről a hálóba (0-1). A gól megbénította a hazaiakat, a Lombard pedig fegyelmezetten védekezve tartották az eredményt. Az 53. percben sikerült egyenlítenie a Vidinek, egy szöglet után kis szerencsével került a csereként beállt Zé Luis elé a labda, aki fejjel talált a hálóba (1-1). Csak néhány percig volt döntetlen az állás, Kulcsár Kornél szögletét követően Goran Maric csúsztatott a kapuba (1-2). A 62. percben Zé Luis gólpasszt adott Alvareznek, aki közelről bombázott a léc alá (2-2). A hátralévő időben hiába támadott a Vidi, gólt nem sikerült szereznie, ráadásul Filipe Oliveira a hajrában piros lapot kapott, így a hazaiak 10 emberrel fejezték be a meccset.

DVTK - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Elek az 57. percben

Az első félidőben mindkét oldalon rengeteg volt a pontatlanság, a csapatok szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapukra, komolyan lövés nélkül ért véget a játékrész. A második félidőben valamelyest javult a színvonal, és az 57. percben gól is született, egy jobb oldali szöglet után Elek Ákos fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). A 74. percben a kaposváriak egy fővel megfogyatkoztak, Mbemba kapott piros lapot. A hajrában a DVTK volt veszélyesebb, de az eredmény nem változott, a hazaiak szerezték meg a három pontot.



MTK Budapest - DVSC-Teva 5-2 (2-2)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Horváth a 11., Vass P. a 14., Pölöskey a 48., Kanta a 62., Vukmir a 82., ill. Vadnai a 22., Kulcsár a 40. percben

Semleges néző aligha mondta volna meg az első negyedóra után, hogy egy kiesés ellen harcoló csapat fogadta a bajnoki cím várományosát, hiszen a 11. percben az MTK tanítani való akció végén szerzett gólt, a saját térfélről végigvitt gyors jobboldali akció végén Horváth Zsolt passzolt 10 méterről a bal alsó sarokba (1-0), a 14. percben pedig Pölöskei Zsolt beal oldali beadását követően Vass Patrik lőtt 5 méterről a hálóba (2-0). A 22. percben szépített, a volt MTK-s Vadnai Dániel a 16-os jobb sarkától bombázott a léc alá (2-1). A 40. percben egy nagy védelmi hibát kihasznált a Loki, Szakály Péter átadása után Kulcsár Tamás volt eredményes (2-2). A fordulás után gyorsan visszavette az előnyt a hazai csapat, egy megpattanó labdát Pölöskei Zsolt lőtt a debreceni kapuba (3-2). A 62. percben már kettővel ment az MTK, a Fejes ellen elkövetett 16-oson belüli szabálytalanság után Kanta József értékesítette a megítélt büntetőt (4-2). A 82. percben Dragan Vukmir vezetgette a labdát a debreceni térfélen, a védők nem vették igazán komolyan, ő pedig 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve pályafutása első NB I-es gólját, egyben beállítva a végeredményt (5-2).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS