A Sopron idegenben nyert a listavezető Nyíregyháza ellen

2014. április. 13., 16:08   |    

A Sopron idegenben nyert a listavezető Nyíregyháza ellen

A Ness Hungary NB II 23. fordulójában a Nyíregyháza hazai pályán veszített pontokat a Sopron ellen, de továbbra is nyolc pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A második helyezett Dunaújváros döntetlent játszott a Szolnokkal, míg az Ajka kiütötte a Siófokot.

A 23. fordulóban meglepetést okozott, hogy a tabella első három helyezettje egyaránt nyeretlen maradt, a Nyíregyháza, a Dunaújváros és a Siófok közül a Dunaújváros volt az egyedüli csapat, amely pontot szerzett. A forduló nyitányán a Dunaújváros hazai pályán fogadta a Szolnok csapatát. Az összecsapáson gól nélküli döntetlen született, így a hazai együttes csak egy ponttal csökkentette a hátrányát az éllovas Nyíregyháza mögött. A Sopron nyíregyházi vendégjátékán az 54. percben esett a mindent eldöntő gól, mely a soproni Deme László nevéhez fűződik. A Sopron a 79. perctől emberhátrányban játszott, de így is megtartotta a három pontot. A Gyirmót Békéscsabára látogatott és Magasföldi, valamint Orosz góljával már az első játékrészben eldöntötte a találkozót, a hazaiak erejéből csupán a szépítésre futotta.

A kiesőjelölt Tatabánya és a szintén az alsóházban tanyázó SZTK-Erima mérkőzése felettébb izgalmasra sikerült, hiszen a vendégek az első félidőben még 2-0-ra vezettek, de a második játékrészben a hazaiak a 87. percben Bakos Szabolcs révén egyenlítettek, majd a 92. percben Szabó Richárd révén megszerezték a vezetést és a három pontot. A Vasas hazai pályán Remili duplájának is köszönhetően magabiztosan nyert a Balmazújváros ellen.

A Zalaegerszeg az első félidőben kettőt rúgott a Ceglédnek, így eldöntötte a mérkőzést. A Kozármisleny - Kisvárda találkozón a hazaiak korábbi kaposvári csatára, Oláh Lóránt már a második percben megszerezte csapatának a vezetést, amely végül magabiztosan, 3-1-re nyert. A Siófok értékes pontokat veszített Ajkán, így veszélybe került bronzérmes pozíciója, hiszen a Gyirmót csak négy ponttal, míg a Békéscsaba hattal, az Ajka pedig nyolc ponttal van lemaradva mögötte. A Nyíregyháza nyolc pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Dunaújváros előtt, a Siófok pedig négy pontra van lemaradva a második helyezettől.

A 20. forduló eredményei:

TATABÁNYA FC - SZTK-ERIMA 3-2
KOZÁRMISLENY - KISVÁRDA-MASTER GOOD 3-1
FC AJKA - FGSZ SIÓFOK 4-1
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - GYIRMÓT FC GYŐR 1-2
VASAS FC - BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 3-0
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - SOPRONI VSE - GYSEV 0-1
ZTE FC - CEGLÉDI VSE 2-0
DUNAÚJVÁROS PASE - SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 0-0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS