Féltávnál valami elromlott a Vidinél

2014. április. 14., 10:45   |    

Féltávnál valami elromlott a Vidinél

A Videoton FC a második körből lejátszott eddigi 9 forduló eredményei alapján kieső helyen állna. A DVSC közel 16 éve, 1998. május 5-én, Újpesten kapott ezt megelőzően legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzésen öt gólt. Érdekességek a hétvégi OTP Bank Liga-fordulóból.

PMFC-MATIAS–ÚJPEST FC 0-0

– A pécsiek immár hét bajnoki mérkőzésen, október 5. óta veretlenek hazai pályán.
– Az Újpest a legutóbbi két idegenbeli találkozóján nem szerzett gólt.
– A PMFC-Matias ugyan tavasszal eddig mindössze egy gólt kapott hazai bajnokin, de négy találkozón csak kettőt szerzett.
– A piros-feketék – minden sorozatot beleértve – a legutóbbi hat találkozójukon egyetlen gólt sem szereztek. Ezek közül négy volt bajnoki.
– A PMFC immár 13 mérkőzés óta nem tudta legyőzni az Újpestet (beleértve a kupamérkőzéseket is). A 2013–2014-es idényben négyszer találkoztak, a mérleg a lila-fehérek szempontjából két győzelem, két döntetlen.
– A két csapat legutóbbi három pécsi bajnokijából kettő 0-0-ra végződött.
– Az Újpest ezt megelőzően legutóbb több mint másfél éve, 2012. szeptember 14-én, Kaposváron játszott gól nélküli bajnoki mérkőzést.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Mateos (65., 11-esből)

– A Ferencváros sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Akadt ősszel is ilyen jó sorozata, amikor még Ricardo Monizzal legyőzte a KTE-t, a Pápát és az Újpestet.
– Thomas Doll irányításával tizenegy tétmérkőzést vívott eddig a Fradi. Mindössze egyet veszített el, az MTK elleni bajnokit.
– A zöld-fehérek mindössze egy gólt kaptak a legutóbbi négy bajnokijukon, a derbin Dusan Vasziljevics vette be Dibusz Dénes kapuját.
– A vendégek kilenc játékossal fejezték be a mérkőzést, miután Tamás (62.) a második sárga lapot, Szekeres (93.) pedig piros lapot kapott a Leonardo elleni utolsó szabálytalanságáért.
– A zöld-fehérek eddigi 11 tavaszi bajnoki góljából kilencet szerzett külföldi játékos. Somália négyet, Leonardo hármat, a legutóbbi két hazai bajnokin egy-egy tizenegyest értékesítő Mateos kettőt.
– A Puskás Akadémia csapata szeptember vége óta először veszített el két egymást követő bajnoki mérkőzést.
– Az újonc Budapesten még nyeretlen élvonalbeli története során, miután kikapott Kispesten és a Puskás Stadionban, s döntetlent játszott a Megyeri úton.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–MVM PAKS 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Bognár (4.), Menougong (28.), illetve Windecker (47.), Simon (50.)

– A Mezőkövesd 2014 tavaszán először szerzett, s másodszor kapott két gólt bajnoki mérkőzésen.
– George Menougong szerezte eddig a mezőkövesdiek 2014-es bajnoki góljainak 75 százalékát. Négyből hármat.
– Bognár István a második bajnoki gólját szerezte élvonalbeli pályafutása során.
– A Mezőkövesd 23 ponttal a 14. a bajnoki táblázaton. Ha minden bajnoki mérkőzésből csak az első félidő lenne érvényes, most 11. helyezett lenne, 29 ponttal.
– A góllövőlista második helyén álló Simon Attila az első bajnoki gólját szerezte tavasszal.
– Tököli Attila, ha csak 13 percet is, de ismét játszott. Először a tavaszi idényben.
– A Paksnak sorozatban ez volt a 17. nyeretlen bajnokija.
– A két csapat mindkét bajnoki mérkőzése döntetlent hozott az idényben.



VIDEOTON FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Zé Luis (53.), Álvarez (62.), illetve Arszics (10.), Marics (58.)

– A Videoton FC november 8. óta nyeretlen hazai pályán.
– A székesfehérvári csapat legutóbbi 10 bajnokijából csak egyet nyert meg, a második körből lejátszott eddigi 9 forduló eredményei alapján kieső helyen állna. A 15. forduló után a második helyen állt a csapat, egy pont volt a hátránya a DVSC mögött, most a negyedik helyet foglalja el, 10 pont a lemaradása a debreceniekhez képest.
– Tovatűnt a védelem korábbi szilárdsága is: a második körben egyetlen csapat sem kapott több gólt a Videoton FC-nél!
– Mind a négy gólt külföldi játékos szerezte a mérkőzésen.
– A hazaiak közül Oliveira a 94. percben megkapta a második sárga lapját. A portugál játékos először szerepelt a kezdőcsapatban a mostani idényben, s először állította ki a játékvezető magyarországi bajnoki mérkőzésen.
– A Lombard Pápa november 23. óta először szerzett bajnoki mérkőzésen két gólt.
– Március 7. óta a Pápa öt bajnoki gólt szerzett, ezekből négyet légiós ért el.



DIÓSGYŐRI VTK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-0 (0-0)
Gólszerző: Elek (57.)

– A DVTK először nyerte meg két egymást követő bajnoki mérkőzését október közepe óta.
– Bajnoki mérkőzésen október 19-én, hazai bajnokin október 5-én maradt ezt megelőzően legutóbb érintetlen a diósgyőriek hálója.
– A 125. élvonalbeli bajnoki mérkőzésén szereplő Elek Ákos október 19. óta a első bajnoki gólját szerezte.
– A Rákóczi a második tavaszi bajnoki vereségét szenvedte el, de a legutóbbi négy bajnokijából hármon nem szerzett gólt.
– Mbemba kiállítása miatt (74.) a kaposváriak az utolsó bő negyedórában tíz emberrel játszottak.
– Folytatódott a sor: 2008 óta a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzéseiből hol az egyik, hol a másik nyer. Diósgyőri, kaposvári, újra diósgyőri, majd újra kaposvári győzelmet követte a harmadik diósgyőri. Az öt mérkőzésből csak egyen volt egynél nagyobb gólkülönbségű a győzelem.
– A DVTK mind a hat pontot begyűjtötte az idényben a Rákóczi ellen, ráadásul kapott gól nélkül.



MTK BUDAPEST–DVSC-TEVA 5-2 (2-2)
Gólszerzők: Horváth Zs. (11.), Vass P. (14.), Pölöskei Zs. (48.), Kanta J. (62., 11-esből), Vukmir (82.), illetve Vadnai (22.), Kulcsár (40.)

– Megszakadt a Loki 15 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata az OTP Bank Ligában. A listavezető ezt megelőzően legutóbb Győrben, szeptember 22-én kapott ki.
– Az MTK először nyert két egymást követő bajnoki mérkőzésen a bajnoki idényben.
– Mindkét debreceni gólszerző az MTK-ból igazolt a Lokiba. Vadnai Dániel az első bajnoki gólját szerezte a DVSC-Teva színeiben.
– Nenad Novakovics 43 bajnoki mérkőzés után szerepelt ismét vesztes bajnokin. Az OTP Bank Liga mezőnyéből senkinek sem volt ilyen hosszú sorozata.
– A 36. évében járó Dragan Vukmir (korábbi debreceni játékos!) a 244. magyar bajnoki mérkőzésén szerezte meg az első gólját.
– A DVSC közel 16 éve, 1998. május 5-én, Újpesten kapott ezt megelőzően legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzésen öt gólt. (Azóta 2002-ben a ZTE-től hatot, az Újpesttől ötöt kapott hazai pályán.)
– Az MTK 2008. május 17. óta először szerzett hazai élvonalbeli mérkőzésen öt gólt. Akkor a Tatabányát „tömte ki”.



SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Gólszerző: Hrepka (24., 54.)

– A Haladás sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Legutóbb tavaly májusban volt ilyen jó szériája. A Bp. Honvéd sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el. Ilyen rossz szériája 2012 szeptembere-októbere óta nem volt.
– A 21. forduló után a Bp. Honvéd még a negyedik, a Haladás pedig a hatodik volt. A szombathelyiek azóta kilenc ponttal többet szereztek a kispestieknél, ők a harmadikok, a piros-feketék pedig a nyolcadikok.
– A Haladás tavasszal hazai pályán még nem kapott bajnoki gólt.
– Hrepka Ádám az első Haladás-játékos, aki az idényben a Rohonci úton két akciógólt szerzett egy bajnoki mérkőzésen.
– A sokat vándorolt csatár 2012. március 10. a Paks színeiben az Újpestnek rúgott duplája óta először szerzett két gólt magyar élvonalbeli bajnoki mérkőzésen.
– Két év után először fordult elő, hogy a Bp. Honvéd két egymást követő idegenbeli bajnokiján szerzett gól nélkül maradt.
– Közel öt év, 2009. május 1. után tudott a Haladás ismét bajnoki mérkőzést nyerni a Honvéd ellen.



GYŐRI ETO FC–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Strestík (65.), Varga Roland (93.), illetve Gréczi (9.)

– A Győri ETO a bajnokság második körének eddigi listavezetője, négy ponttal szerzett többet a legutóbbi 9 fordulóban, mint a DVSC-Teva.
– Hazai pályán az ETO a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, csak a PMFC-től kapott ki.
– Horváth Ferenc néhány héten belül mindkét korábbi csapata ellen nyert. Pakson és most a KTE ellen is 2-1-re.
– Varga Roland két gólt szerzett ősszel, egyik sem volt „pontot érő” találat. Tavasszal is két gólt szerzett eddig, az elsővel értékes pontot gyűjtött csapata emberhátrányban a Ferencváros otthonában, a másodikkal az utolsó pillanatban szerzett plusz két pontot a KTE ellen.
– A KTE november 22. óta először kapott két gólt egy bajnoki mérkőzésen.
– A még néhány hétig tizenéves Gréczi Gábor a negyedik góljánál tart már a bajnoki idényben. Ezzel ő a lila-fehérek házi gólkirálya.
– A Győri ETO hátránya ötpontosra fogyott a DVSC-vel szemben. A hátralévő hat fordulóban mind a két csapat játszik még a Pápával, az Újpesttel, a Puskás FC-vel és a Honvéddal is. Az ETO további két ellenfele a Kaposvár és a Mezőkövesd, a DVSC alakulatának a Pakssal és a Kecskeméttel kell még játszania.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS