Magyar Kupa: nem számít, ki a pályaválasztó

2014. április. 16., 11:21   |    

Magyar Kupa: nem számít, ki a pályaválasztó

A kupatörténelem két eminense vívja ma a Magyar Kupa második elődöntőjét a Hidegkuti-atadionban. A visszavágót május 6-án rendezik Újpesten.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Április 16., szerda, 18.00)

Hasonló a képlet, mint az egy nappal korábbi, DVSC-Teva–Diósgyőri VTK (4-2) elődöntő előtt: az előző bajnoki fordulókban a tabellán hátrább álló csapat szerepelt jobban. A kék-fehérek legutóbb a listavezető debreceniek 5-2-es legyőzésével igazolták, hogy erősebbek a bajnoki helyezésük által mutatottnál. Az Újpest gól nélküli döntetlent játszott Pécsen a PMFC-Matiasszal. Maradva még a csapatok bajnoki szereplésénél: az MTK pályaválasztóként, az Újpest vendégként szerzett eddig 12 mérkőzésen 15 pontot. A két csapat őszi bajnoki meccsét a lilák nyerték 1-0-ra a Hidegkuti Stadionban, Újpesten majd az elődöntő-visszavágó előtt három nappal, május 3-án találkoznak.

A Magyar Kupában 2009 tavaszán, a negyeddöntőben találkozott legutóbb a két legénység, érdekes, hogy akkor mindkét fél az idegenbeli mérkőzését nyerte meg. Az első találkozón az Újpest vendégként 2-1-re nyert, de nem jutott tovább, mert a Megyeri úti visszavágón az MTK 3-2-re győzni tudott. Az akkori gólszerzők közül (Kabát Péter és a triplázó Simon Attila, illetve a két gólig jutott Lencse László, valamint Hrepka Ádám és Szabó Ádám) az NB III-as Putnokot erősítő Szabó kivételével mindenki az OTP Bank Ligában játszik ezen a tavaszon is, de csak Kabát maradt meg régi klubjában.

A kupatörténelem két kiemelkedően eredményes csapata (az MTK 12 elsőséggel a második, az Újpesttel nyolccal a harmadik az örökranglistát vezető, 20-szoros kupagyőztes Ferencváros mögött) a mostani sorozatban eddig meggyőzően menetelt. Az MTK a negyedik fordulóban 2-0-ra nyert Szegeden, majd az ötödikben kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel (3-0, 1-0) ejtette ki a KTE-Phoenix Mecanót. A negyeddöntőben előbb 2-0-ra nyert a Hidegkuti Stadionban a Győri ETO ellen, majd 3-3-ra végzett az ETO Parkban. Ez utóbbi találkozón kapott először gólt a sorozatban.

- Fontos, hogy vannak visszatérőink, és így futhatunk neki ennek az összecsapásnak - nyilatkozta az MTK honlapján Garami József. - Természetesen ezúttal is fontos, hogy olyan játékosok is szerepet kapjanak, akik máskor kevesebbet játszanak. Az Újpest a tavaszra jól összeállt, ez annak ellenére igaz, hogy nem mindig sikerült jó eredményt elérniük. Játszó csapattal állunk szemben, melynek jó állapotban vannak játékosaik, így nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk a továbbjutásért.

Az Újpest a 4. fordulóban 6-0-ra győzött Baján, majd a következő kör kiemelkedően legnézettebb csatájában 0-0, 1-0-val jutott túl a Ferencvároson. A negyeddöntőben előbb 3-1-es előnyt szerzett Pécsen, majd hazai pályán 4-0-val biztosította be a továbbjutását. A lila-fehérek mindössze egy gólt kaptak eddig a sorozatban, öt mérkőzésen 14-1-es gólkülönbséget produkáltak, noha két NB I-es csapatot is kiejtettek.

- Úgy érzem, előny, hogy idegenben tudunk kezdeni, és saját közönség előtt biztosíthatjuk be a továbbjutásunkat. Az edzőnk mindig hangsúlyozza, hogy koncentráltabban kell játszanunk, ezen kell dolgoznunk nap mint nap. A pécsi bajnokink nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de kielemeztük a hibáinkat és úgy érzem, hogy tanultunk belőlük. Szerintem teljesen más egy kupamérkőzés, mint egy bajnoki, ezért sem érdemes az előző NB I-es meccsekből kiindulni. Biztos vagy benne, hogy az MTK a kezdetektől támadni fog, nyílt találkozóra számítok – mondta Simon Krisztián az mlsz.hu-nak.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS