Idegenben a bajnokesélyesek

2014. április. 17., 11:52   |    

Idegenben a bajnokesélyesek

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 25. fordulója. Az első két helyezett közül a Győri ETO Pápán, a DVSC-Teva Pakson lép pályára.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC-GYŐRI ETO FC
(Április 19., szombat 14.00)

A pápai csapat az előző fordulóban értékes döntetlent harcolt ki a Videoton FC ellen Székesfehérváron, a Győri ETO pedig az utolsó pillanatokban szerzett góllal legyőzte a Kecskemétet. Ez utóbbi is hozzájárult ahhoz, hogy a zöld-fehéreké a második kör eddigi kiemelkedően legjobb csapata, kilenc forduló alatt 20 pontot gyűjtöttek a DVSC 16-jával szemben. Horváth Ferenccel a kispadon 7 mérkőzésen 14 pont a mérleg, a DVSC tizenkettőt gyűjtött a tavaszi meccseken. A Győri ETO vendégként 12 mérkőzésen 20 pontot szerzett eddig, ez a negyedik legjobb mérleg. A Pápa otthon 18-at, ez a tizedik legjobb teljesítmény. A két csapat őszi, győri mérkőzése fölényes, 4-1-es hazai győzelmet hozott. A Pápa legutóbb 2011-ben tudott élvonalbeli bajnoki mérkőzést nyerni az ETO ellen.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–MTK BUDAPEST
(Április 19., szombat 16.00)

2010 novemberében nyert legutóbb a KTE bajnoki mérkőzést az MTK ellen. A két csapat 2013 őszén háromszor találkozott egymással, két kék-fehér-győzelem, egy döntetlen a mérleg. Novemberben Magyar Kupa-találkozón 3-0-ra nyert Garami József együttese a Széktói Stadionban, a gólokat Vass Patrik, Horváth Zsolt és Kanta József szerezték. Az MTK a legutóbbi bajnoki mérkőzésén legyőzte a DVSC-Tevát, megszakítva a listavezető hosszú veretlenségi sorozatát. A hét közepén MK-találkozón 0-0-ra játszott a Hungária úton az Újpesttel. Vendégként eddig négy bajnoki találkozót játszott 2014-ben, Szombathelyen (0-0), Pécsen (0-1) és Győrben (0-3) nem szerzett gólt, Pakson ellenben simán, 3-0-ra győzött. A KTE idén eddig három hazai bajnokit játszott, még veretlen. A Diósgyőr (1-1) és a Ferencváros (0-0) elleni döntetlenek után 3-1-re legyőzte a Videotont.

MVM PAKS–DVSC-TEVA
(Április 19., szombat 16.00)

A Paksé az NB I leghosszabb nyeretlenségi szériája, szeptember 13. óta nem szerzett egy mérkőzésen három pontot a csapat. A DVSC-Teváé volt az élvonal leghosszabb veretlenségi sorozata egészen az előző fordulóig, amikor kikapott a Loki az MTK-tól. A debreceniek az ősz egy bizonyos szakaszában nagyon eredményesen játszottak vendégként, október 19. óta négy találkozót is megnyertek sorozatban, de a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijukból csak egyen, a Videoton FC ellenin győztek. Szeptember 23., a győri 0-3 óta kilenc bajnoki mérkőzést játszott Kondás Elemér legénysége vendégként, mindegyiken szerzett gólt, kettő kivételével mindegyiken legalább kettőt. A Paks hazai mérlege 3 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség. A legutóbbi győzelem óta ellenben 3 döntetlen és 5 vereség. A DVSC hagyományosan jól szerepel Pakson, az atomváros együttese hazai bajnokit még soha nem nyert a Loki ellen.

ÚJPEST FC–VIDEOTON FC
(Április 19., szombat 18.00)

Mind a két csapat messzire került a régmúlt dicsőségétől. A lila-fehérek hazai mérlege siralmas azzal az időszaknak az eredményeivel összevetve, amikor a „Dózsa” az ország legjobb csapata volt. Az utódok 12 hazai bajnoki mérkőzésből csak hármat nyertek meg a mostani szezonban, ötöt elveszítettek 2014-ben. Csak a Paks és a Kaposvári Rákóczi szerzett pályaválasztóként kevesebb pontot. A Vidi, amely edzőjének szavai szerint néhány hete még a bajnoki címről álmodozott, csak a második kör eredményeit figyelembe véve kiesőhelyen állna. Tavasszal csak a Paks szerzett a fehérváriaknál kevesebb pontot, három döntetlen és három vereség áll egyetlen győzelem mellett. Noha a bajnokság első felében lényegesen jobban teljesített a Videoton FC (15 mérkőzésen 32 pont, szemben a második szakaszból eddig eltelt 9 forduló 7 pontjával!) még így is csak a kilencedik legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik. (Legtöbb vetélytársánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott idegenben.). A két csapat őszi mérkőzését 3-0-ra megnyerte a Vidi. A fehérváriak a legutóbbi két Megyeri úti találkozójukat megnyerték.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Április 19., szombat 20.00)

Mindössze két csapat akad az OTP Bank Ligában, amely a legutóbbi három bajnokiját megnyerte: a Haladás és a Ferencváros. A szombathelyiek nehezen lendültek formába, az első négy tavaszi bajnokin mindössze egy győzelmet arattak, de azóta sebezhetetlenek. Idegenbeli mérlegük az egész eddigi idényben 5 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség. A Rákóczi tavasszal még egyetlen mérkőzésén sem kapott egy gólnál többet, de így is csak hét pontot gyűjtött. Pályaválasztóként november 30. óta veretlen. Kaposváron a legutóbbi négy meccsén mindössze két gólt kapott, igaz, csak hármat szerzett. A két csapat szombathelyi mérkőzése ősszel 4-1-es hazai győzelmet hozott. A Haladás ugyanakkor legutóbb nagyon régen, 2009-ben tudott mérkőzést nyerni Kaposváron.

A további program

Vasárnap:
Budapest Honvéd-Ferencváros 16.30
Mezőkövesd-Zsóry FC - Diósgyőri VTK 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS