U19: a Pancho Arénában fogadjuk a törököket

2014. április. 20., 12:11   |    

U19: a Pancho Arénában fogadjuk a törököket

Mészöly Géza 19 játékosnak küldött meghívót a szerdai, törökök elleni felkészülési mérkőzésre, melyet a felcsúti Pancho Arénában rendeznek.

A július végi, hazai rendezésű Európa-bajnoki döntőre készülő U19-es válogatott idei ötödik felkészülési mérkőzését vívja szerdán, a helyszín az Eb egyik stadionja, a hétvégén átadott felcsúti Pancho Aréna lesz. A mieink a finneket és a ciprusiakat is két-két alkalommal győzték le az eddigi felkészülési meccseken, szerdán pedig egy jóval nehezebbnek ígérkező riválist fogadunk, az erőviszonyok alapján könnyen lehet, hogy a törökök is résztvevői lesznek az Európa-bajnoki döntő nyolcas mezőnyének (ehhez az ír, az izlandi és a szerb válogatottat kell megelőzniük a május végi elitkörben). A törökök a montenegróiakat, a macedónokat és a feröerieket megelőzve jutottak tovább az őszi selejtező körből, de az azóta lejátszott négy felkészülési mérkőzésükön két szlovákok elleni döntetlen és két hollandoktól elszenvedett vereség a mérlegük.

Ami a mieinket illeti: ezúttal sem teljes a keret, az Olaszországban játszó Tamás Krisztián és Forgács Dávid meghívásától - klubjuk kérésére - eltekintett Mészöly Géza, mellettük a sérült Lorentz Márton és Hrabina Alex sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

BUD_7013|

- Nehéz ellenfélre és kemény, hajtós meccsre számítok szerdán, megítélésem szerint a törökök csoportgyőzelmi esélyekkel vágnak neki a május végi elitkörnek - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - A ciprusiak elleni meccseken voltak hibáink, az agresszívan védekező ellenfél alaposan megnehezítette a dolgunkat. A törökök hasonlóan keményen játszanak majd, és biztos vagyok benne, hogy ők még kevesebb területet hagynak majd a támadásainknak és jobban használják ki a lehetőségeiket is. Ciprus ellen a mérkőzések végén tudtunk akkora fölényt kiharcolni, hogy eldöntsük a találkozót, a törökök ellen szeretnénk már a meccs elejét is megnyomni, és a kezdő sípszótól kezdve dominálva nyerni.

A szerdai mérkőzés 17 órakor kezdődik a Pancho Arénában, a találkozóra ingyenes a belépés.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Rácz Gergő (FTC)
Székely György (1860 München)

Védők:

Medgyes Zoltán (Haladás)
Asztalos Dávid (MTK)
Bobál Dávid (Honvéd-MFA)
Spandler Csaba (PFLA)
Talabér Attila (MTK)
Lenzsér Bence (Győri ETO)

Középpályások:

Nagy Dominik (FTC)
Németh Márió (Haladás)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Szántó Gergő (RB Leipzig)
Mervó Bence (Győri ETO)
Berecz Zsombor (Vasas)

Támadók:

Farkas Zoltán (Győri ETO)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Varga Szabolcs (Heerenveen)
Kővári Róbert (PMFC-Matias)
Balogh Norbert (Létavértes)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS