Vendégsikerek a húsvéti derbiken

2014. április. 20., 20:26   |    

Vendégsikerek a húsvéti derbiken

A Ferencváros a Honvéd otthonából, a DVTK pedig Mezőkövesdről hozta el a három pontot az OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Budapest Honvéd - Ferencváros 0-2 (0-2)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Gyömbér a 28., Leonardo (11-esből) a 35. percben

Ellentétes előjelekkel kezdték a csapatok a fővárosi derbit, az előző három bajnokiját elveszítő kispestiek az utóbbi hetekben magára találó Ferencváros ellen léptek pályára. A Ferencváros már a meccs elején magához ragadta az irányítást, a Honvéd erejéből csak a védekezésre futotta. Néhány kimaradt lehetőség után a Fradi a 28. percben szerzett vezetést, egy szögletet követően Mateo Pavlovics fejelt kapura, a labda Gyömbér Gáborról pattant a hálóba (0-1). A 35. percben ismét szöglet után szerzett gólt a Ferencváros, de ezúttal a sarokrúgást követően, a Mateos ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből született a találat, Leonardo volt a gólszerző (0-2). A Honvéd a szünet után aktívabb lett, de komolyabb helyzetekben nem mutatkozott meg labdabirtoklási fölénye, George Ikenne-King ráadásul a hajrában piros lapot kapott, így a szépítés sem jött össze a hazaiaknak.



Mezőkövesd-Zsóry - DVTK 0-1 (0-0)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Bacsa a 91. percben

A borsodi derbin a presztízsen kívül is nagy volt a két csapat számára, a hazaiak a kieső helyek közeléből menekülnek, míg a vendégek a dobogóra próbálnak odaérni az idény végére. Az első félidőben a kövesdiek irányítottak, de a szerencse elpárolt mellőlük, két alkalommal is a keresztlécet találták el, előbb George Menougong, majd Melczer Vilmos tévesztett kevéssel célt, igaz, a DVTK is feljegyezhetett egy felső kapufát Gosztonyi András szabadrúgása után. A második félidőben kevesebb kockázatot vállaltak a csapatok, érezhetően egyik fél sem szeretett volna hátrányba kerülni a hajrához közeledve. Néhány távoli lövés okozott ugyan veszélyt a kapukra, de sokáig úgy tűnt, nem születik gól. A 91. percben aztán a DVTK megszerezte a győztes találatot, egy szabadrúgás után a csereként beállt Bacsa Patrik csapott le a lepattanó labdára, és 6 méterről a léc alá lőtt (0-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS